Zmiana obrazka przy uruchamianiu windows
Czy może ktoś wie jak zmienić te obrazek, który sie pokazuje przy włączaniu windy (nie "zapraszamy", tylko ten wcześniej co na czarnym tle sie ładuje windows) ???
Z góry wielkie dzienks!
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
Jaki to proces??Mat pisze:obiłem to strasznie dawno. Wiem że miał ściągniete pliczki z gotowymi logami. Nie dało się ich jednak podmienić w plikach windowsa do póki nie wyłączyło się któregoś z procesów.
mozliwe, ale jezeli sie to niesprawdzi bedzie katastrofaMat pisze:ozliwe że zamiast wyłanczać ten proces wystarczy wejść w system awaryjny.
Pisałem że nie pamietam ale chyba któryś z svchost.exe. Wiem że wyłączenie któregoś z nich powoduje reset kompaRafal560 pisze:Jaki to proces??
Nie nie będzie katastrofy. Bo wywali ci tabele że nie mozna zamienić pliku. Nie zmnienia to jednak faktu że grzebiecie tam na własna odpowiedzialność, bo na 100% kompa wam to nie przyśpieszy. Nie powinno takze spowolnić. Ale pracy nie usprawni.Rafal560 pisze:Mat napisał/a:
ozliwe że zamiast wyłanczać ten proces wystarczy wejść w system awaryjny.
mozliwe, ale jezeli sie to niesprawdzi bedzie katastrofa
Może to pomoże jak podmienisz chroniony plik?Pozwoli sprawdzić czy chronione pliki systemowe nie zostały podmienione lub uszkodzone.
Do napędu włóż płytę instalacyjną Windows XP i wykonaj:
Start Uruchom wpisz polecenie sfc /scannow i wciskamy Enter
Jeśli za każdym razem będą wyskakiwać okienka klikaj na Ponów próbę
sorry dopiero teraz doczytałemMat pisze:Pisałem że nie pamietam
gorzej bedzie jak ktos nietrafiMat pisze:le chyba któryś z svchost.exe.
Nic sie nie stanie. Bo ja już wyłanmczałem co opadnie. I w nojgorszym wypadku restart kompa. Jak się włączy ponownie wszystko jest oki.Rafal560 pisze:gorzej bedzie jak ktos nietrafi