Pytanie o p2p, edk itp.

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

old_member

Post autor: old_member » 7 lis 2006, 19:53

Pytanie o p2p, edk itp.

Piszę do was prośbę o pomoc bo mi już kompletnie nerwy siadły :kwasny:
Wcześniej ściągałem przez rapidki itp. Ale pomyślałem że trzeba iść z ,,ewolucją" i korzystać z dużo wygodniejszych sieci wymiany plików (np.p2p edk).
Najpierw wziąłem się za najpopularniejszą sieć czyli p2p. Testowałem wiele programów i takie były moje marne wyniki ssania na neo512 (po konfiguracji z różnych www):
Azerus - cały czas się wahało między 0 a 5 kb :wstyd:
Bit Comet - w og<font color=red><b>ó</b></font>le nie zasysał :zakrecony:
utorrent - po długiej konfiguracji udało mi się uzyskać stały efekt 15kb czasami skaczący do 20 i 30.

Pomyślałem że trzeba dać sobie spokój z p2p i spróbować edk.
O ile support w sprawie torrentów był b.dobry (wszyściutko zrozumiałem jeśli chodzi o tą sieć i metody działania) to w sprawie edk było tragicznie. Znalazłem trochę niejasnych informacji dot. instalacji i konfiguracji na http://www.shareosiol.com/ ale wszystko co było tam napisane było bardzo niejasne a znalezienie potrzebnego info zajmowało sporo czasu.
Dużo lepiej na http://www.searchengines.pl/ problem w tym że tam informację zawarte były na najwyższym poziomie ale było ich b.mało! Więc po konfiguracji emula postanowiłem coś ściągnąć żeby zobaczyć jak się to odbywa. Wyszło tak że cały czas oczekiwało i nic nie zassysało.

Więc zwracam się do was drodzy forumowicze o pomoc, wymianę opinii i porade!
Bo ja już tylko :mur:

Ps. Używałem szukajki ale żaden z tematów mi nie pomógł.
Ostatnio zmieniony 7 lis 2006, 19:53 przez old_member, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

roma

Post autor: roma » 7 lis 2006, 20:06

Re: Pytanie o p2p, edk itp.

Najlepiej by było jak ściągasz torrenty to patrz ile masz seedów im więcej tym lepiej,ja mam 512 kb/s z multimedi i na Azeursie mam 40-50 kb/s.
<<

old_member

Post autor: old_member » 8 lis 2006, 07:31

Każdy z klientów testowałem na teorrencie który miał pareset seedów i kilka tysięcy lecherów.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 8 lis 2006, 11:54

Konfiguracja edonkey (emule) i poradniki tutaj:
topics10/adresy-stron-z-grami-vt18.htm
old_member pisze:tóry miał pareset seedów i kilka tysięcy lecherów
Spróbuj z torrentami gdzie jest przewaga seedów nad polskimi pijawkami.

Z wbudowanej wyszukiwarki w emule praktycznie się nie korzysta! To pierwsza zasada o której nikt z poczatkujących nie wie. Bo z niej trzeba wiedzieć jak i do czego korzystać...
Druga zasada: system jest sprawiedliwy (kredyty). To z jaką prędkością ściągasz zależy z jaką prędkością coś udostępniałeś-asz, ile tego udostepniłeś i jak "wazny" plik to był. Datego pijawki z Polska tak bardzo nie lubią tego systema! (bo mają g. łącza z Neostrady na których prędkość dzielenia się z innymi jest kiepska)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

grey70

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: grey70 » 8 lis 2006, 19:02

popieram Maćka. Po wybraniu pliku który ma dostępność "1" (emule) , w sumie dostępnych plików jest nawet ponad 300 !!!
zalecam konfigurację KADu. jest to system równoległy do EDK, jednakże pobieranie odbywa się równolegle z obydwóch sieci.
n.p. obraz płyty jednej z najnowszych gier potrafię ściągnąć w ok 2 dni
Konfiguracja i cierpliwość jest bardzo ważna, poza tym, im więcej plików ściągasz i udostępniasz w EDK, tym lepsza efektywność w ogóle.
Nie polecam również różnych nakładek na emule, jak również nadmiernej ingerencji w konfigurację programu. Początkowy Wizard wystarczy.
_Gothic3_
<<

old_member

Post autor: old_member » 9 lis 2006, 14:59

THX może coś z tych linków pomoże :niepewny: