Co sądzisz o "Zero Tolerancji" ?

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

Jesteś za czy przeciw

Jestem za
12
60%
Jestem przeciw
8
40%

Liczba głosów : 20
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 6 lis 2006, 16:41

Re: Co sądzisz o "Zero Tolerancji" ?

mad_prince pisze:Nie wiem czemu wszyscy widzą w mundurkach samo zło. Toż to nie muszą być idealnie wyprasowane koszule, marynarki itp. Dyrekcja może postanowić np. żeby górna częśc ubioru była jednolitego koloru, tak jak ma to miejsce w pewnej szkole w Ełku.
ja sie ubieram: spodnie troche szerokie :D Bluza opaska na głowe i tyle. Czy to az tak dziwne :zalamany:
Rafal560 pisze:U nas 0 komórek w SZKOLE dlatego ze ktoś nagrał dyre która siedzi w WC
do neta puścić :P Kolega ma irokeza od początku roku farbowanego i gosciówy sie prują ale nic nie robią :)

<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 7 lis 2006, 15:17

Rada Ministrów przyjęła projekt nowelizacji ustawy o systemie oświaty - poinformował minister edukacji wicepremier Roman Giertych.
Zgodnie z projektem w szkołach będą obowiązkowe mundurki, oprogramowanie broniące uczniom dostępu do niewłaściwych treści w internecie oraz kamery monitorujące.

Na konferencji prasowej w MEN minister dodał, że wprowadzi zmiany w karcie nauczyciela, zgodnie z którymi nauczyciele będą funkcjonariuszami publicznymi.
To dzieci macie przeje**** Dobrze ze juz koncze tą okropną bude :D
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 7 lis 2006, 15:30

ehhh szczesciarz
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 7 lis 2006, 16:49

Czy myślicie, ze po tym jak Giertych wprowadzi mundurki, zmieni się coś ? Oczywiście, że nie. No bo, przecież, jeśli osoba przyjdzie bez mundurka [spoza szkoły], to zostanie uznana, za chuligana który chce komuś wpiep.rzyć i sprzedać narkotyki, a może tu wyglądać zupełnie inaczej. Moim zdaniem podkreślam NIESTETY, po wprowadzeniu ZERO TOLERANCJI, w szkole nic sie nie zmieni, a młodziez w szkole bedzie dalej nabijac sobie siniaki i guzy. Po za tym, widze ze temat ztacza z forum, bo zamiast rozmawiać o akcji "Zero..." piep.rzycie farmazony...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 7 lis 2006, 17:04

Yakoob pisze:Po za tym, widze ze temat ztacza z forum, bo zamiast rozmawiać o akcji "Zero..." piep.rzycie farmazony...
Tutaj muszę się z Tobą zgodzić. Niepotrzebnie zaczynaliśmy dyskusję o makijażu iw ogóle.

W reszcie postu niestety nie mogę się zgodzić. Ja akurat "Zero Tolerancji" widzę dość pozytywnie.
No bo, przecież, jeśli osoba przyjdzie bez mundurka [spoza szkoły], to zostanie uznana, za chuligana który chce komuś wpiep.rzyć i sprzedać narkotyki, a może tu wyglądać zupełnie inaczej.
Tutaj się jeszcze muszę przyczepić. Skoro wszystkich uczniów obowiązywałyby mundurki, to czemu ktoś w wieku szkolnym miałby bez mundurka wchodzić na teren danej szkoły? Przecież jak mama przyjdzie cię z lekcji zwolnić i nie będzie miała mundurka, to nic jej nie zrobią. Natomiast jeśli przyjdzie jakiś luzak (ubrany a'la skate) na teren nie swojej szkoły to chyba policja lub dyrekcja mają prawo "przyczepić się" do takiego delikwenta, nie? Jeśli tak nie jest, to powinno tak być.
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 7 lis 2006, 17:10

Rozumiem, że ci "normalnie" ubrani są dobzi i nie można ich się przyczepić, z kolei ci goście a'la skate to już na pewno młodziez z narkotykami i determinacją do bójki. Wybacz, ale jest to błedne myślenie, bo "nie ocenia się mandarynki, bo jej skórce..."...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 7 lis 2006, 17:17

ten kto chodzi w takich ciuchach tak nie mysli ale dorosli(glownie starej daty :P) mysla ze ldzie ktorzy maja bluzy z kapturem i szerokie spodnie sa satanistami i dealerami.a wcale tak nie jest.raperzy(dajmy na to) po prostu przedstawiaja swoje poglady na swiat i nikt nie może im tego zabronic.to tak samo jak ten text w mafii."policja broni swoich praw.z mafia jest tak samo tylko ze stoi bo drugiej stronie barykady"
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 8 lis 2006, 17:56

Dokładnie tak, to że sie tak ubieram nie znaczy że jestem deal'em albo HG. A kto sfinansuje munurki? Ja nie dam ani grosza na to. Pozatym niektóre nauczycielki z mojej szkoły są przeciwko temu pomysłowie.
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 8 lis 2006, 18:33

stand_up pisze:Ja nie dam ani grosza na to
Jeśli naprawdę wprowadzą mundurki w życie, to życzę Ci, żeby zrobili oddzielne szkoły dla takich "zbuntowanych" (śmiech na sali) nastolatków!
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 9 lis 2006, 06:55

Piki pisze:zbuntowanych
do mnie to było :>
Nie będe płacił za coś czegoś niechce, G. da mi kase to ponosze (co jest niemożliwe, bo troche by wydał na całą polske :D )
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 9 lis 2006, 12:25

stand_up pisze:(co jest niemożliwe, bo troche by wydał na całą polske )
nie on, tylko podatnicy, czyli my. A właściwie wasi rodzice. więc tak czy siak i tak Ty wydasz kasę na te mundurki :P

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 9 lis 2006, 13:47

Ostatnio zmieniony 9 lis 2006, 14:27 przez drynda, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 9 lis 2006, 19:04

Dzisiaj nie mieliśmy lekcji jednej i poszliśmy na świetlicę. Chłopak z klasy rzucił mi pustą butelkę ja mu odrzuciłem on podszedł do mnie uderzył mnie nią, więc wstałem i dostał cepa w twarz :evil: Przewrócił mnie razem z krzesłem. Już mielismy się bić ale przyszła gościówka i powiedziała że jeszcze raz i dzwoni po policję :zdziwko:
Obrazek
<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 9 lis 2006, 19:41

drynda pisze:Dzisiaj nie mieliśmy lekcji jednej i poszliśmy na świetlicę. Chłopak z klasy rzucił mi pustą butelkę ja mu odrzuciłem on podszedł do mnie uderzył mnie nią, więc wstałem i dostał cepa w twarz Przewrócił mnie razem z krzesłem. Już mielismy się bić ale przyszła gościówka i powiedziała że jeszcze raz i dzwoni po policję
[*] Dlatego popieram "Zero Tolerancji"...
<<

Alkohol

Post autor: Alkohol » 9 lis 2006, 19:42

Ale ta gościówa to głópia była!!!!1 Mogliście jej założyć kosz na łeb, albo ją przez okno wyrzucić! Ale bk, co nie ziąą ?
<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 9 lis 2006, 20:20

te nie ktore obrazy ( Ławka i krzesło) wyglądają jagby specjalnie byly przewrócone... Jutro (może) walne jakieś najlepsze ujęcia z mojej szkoły, klasy
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 9 lis 2006, 20:50

Dzisiaj nie mieliśmy lekcji jednej i poszliśmy na świetlicę. Chłopak z klasy rzucił mi pustą butelkę ja mu odrzuciłem on podszedł do mnie uderzył mnie nią, więc wstałem i dostał cepa w twarz :evil: Przewrócił mnie razem z krzesłem. Już mielismy się bić ale przyszła gościówka i powiedziała że jeszcze raz i dzwoni po policję
Zwykle uderzenie butelką kończy się tragicznie. Cud, że w ogóle to przeżyłeś. Ale od zawsze wierzyłem, że z ciebie taki twardziel. Pewnie zabił byś tego kolegę, gdyby doszło do bójki. Jak na tym forum są jakieś dziewczyny, to pewnie zasypują cię teraz wiadomościami na gg. Każda marzy o tym, żeby być z takim twardzielem. Pozdro dla ciebie i twojego super extra kolegi!
Jutro (może) walne jakieś najlepsze ujęcia z mojej szkoły, klasy
Rafal560, jeśli naprawdę masz te 18 lat, to tego nie rób, bo niektórzy mogą zacząć w to wątpić...
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 10 lis 2006, 14:11

[*] Żadna nowość. Bójki itd. od zawsze są idealne do nagrania/fotografowania. Nie wiem czy to było ustawione ale nie wyglądało wiarygodnie...to tyle co do prakrtyki. A co do wypowiedzi to proponuje się tym tak nie chwalić bo np. kolega z klasy który zobaczy te foty na fotosiku lub ktoś mu je podeśle da je pewnym osobą a dalej to już wiemy :evil:
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 10 lis 2006, 14:55

Piki, To była plastikowa butelka :evil: A ja to na religii tak o se zdjęcia pstrykałem.

P.S Jeszcze żadna nie pisała :(
Obrazek