dodawanie do archiwum - rodzaje kompresji

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 8 lis 2006, 16:54

dodawanie do archiwum - rodzaje kompresji

witam wszystkich chciałem się zapytać o rodzaje kompresji
tzn: jak dam na jakiś plik PPM i dam dodaj do archiwum to tam mam metody kompresji i jak się nie myle to kompresja to chyba zmniejszanie czegoś czy jakoś tak
i mam gre która ma 7 GB i wpakowałem ją do winrara na dwa pliki po 4 GB bo chcem miec ją na 2 DVD i dałem metodę kompresji najszybszą: czy dobrze zrobiłem ?? nie będzie potem żadnych problemów z wypakowaniem itd... ???

i powiedzcie mi jeszcze co to znaczy bez kompresji, jak bym np wpakował grę ale bez kompresji to czym się różni od wpakowaniu z kompresją ??
Ostatnio zmieniony 8 lis 2006, 16:58 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Ramiro Cruz

Post autor: Ramiro Cruz » 8 lis 2006, 17:21

Re: dodawanie do archiwum - rodzaje kompresji

szpon pisze:i powiedzcie mi jeszcze co to znaczy bez kompresji, jak bym np wpakował grę ale bez kompresji to czym się różni od wpakowaniu z kompresją ??
Rozmiar, bez komrepsji oznacza ż gra będzie miała swój pierwotny rozmiar natomiast z kompresją zmniejszy się.
szpon pisze:zn: jak dam na jakiś plik PPM i dam dodaj do archiwum to tam mam metody kompresji i jak się nie myle to kompresja to chyba zmniejszanie czegoś
Mniej-więcej.
szpon pisze:i mam gre która ma 7 GB i wpakowałem ją do winrara na dwa pliki po 4 GB bo chcem miec ją na 2 DVD i dałem metodę kompresji najszybszą: czy dobrze zrobiłem ?? nie będzie potem żadnych problemów z wypakowaniem itd... ???
Metoda najszybsz praktycznie nic ci nie skompresuje, tylko doda do archiwum.
Z wypakowaniem nie będzie problemu.
<<

markowronczyno

Post autor: markowronczyno » 8 lis 2006, 18:21

To jest dobry sposób jak chcesz podzielić plik na dwie cześci!! Polecam :!:
<<

grey70

Awatar użytkownika

Średnio zaawansowany

Post autor: grey70 » 8 lis 2006, 18:55

jeśli dasz metodę kompresji wolniejszą, archiwum powinno zajmować mniej miejsca. Kiedyś , za czasów wolniejszych procesorów, był to wyznacznik jakości archiwum i jego poprawności (kompresji), teraz nie ma to już większego znaczenia, staraj się dać lepszą jakość kompresji jeśli chcesz mieć dobrze spakowany plik
_Gothic3_
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 8 lis 2006, 21:06

dziękuje bardzo wam wszystkim za odpowiedzi ;) :)