Czy jesteś za mundurkami
Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- Następna
Re: Czy jesteś za mundurkami
My wszyscy mamy G do powiedzenia. Skoro my to mamy nosić to niech nas zapytają.[totalna ironia ]
U nas dyrka ma to wprowadzić od stycznia ale mamy uzgodnione że będą to bluzy rozpinane- jakiegoś tam koloru. .... a nie mundurki.
U nas dyrka ma to wprowadzić od stycznia ale mamy uzgodnione że będą to bluzy rozpinane- jakiegoś tam koloru. .... a nie mundurki.
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
Przeciez od poczatku było wiadome, ze pod pojeciem >mundurek< nie kryją sie spodnie w kantke, biała koszula i marynarka z guziczkami, tylko np. koszulki albo bluzy jednakowego koloru albo z nadrukiem szkołydariusz pisze:ale mamy uzgodnione że będą to bluzy rozpinane- jakiegoś tam koloru. .... a nie mundurki.
Osobiście jestem przeciw jednak coraz bardziej mnie przekonują niektóre argumenty. Widziałem ostatnio dzieńdobry TVN chyba w ostatnią sobotę i było o mundurkach. Pokazywali projekty mundurków. I coś przeczuwam że to nie będą stroje z jakiegoś zadupia. Przykładowo dżinsy, bluzka biała, i jakiegośtam koloru rozpinana bluza. To nie wygląda źle!
I właśnie z tego bym nie był zadowolony. Nie lubię dżinsów .Globus23 pisze:Przykładowo dżinsy,
Mówiłem przykładowo. Mundurków nie wprowadza Giertych tylko dyrektor. I zawsze sprawę wyglądu mundurka można negocjować. Chodziaż prawie zawsze nie wysłucha się ucznia można jednak spróbować.
Tak, wiem .Globus23 pisze:Mówiłem przykładowo.
I dobrze. Bo jeszcze byśmy chodzili w czerwonych z dodatkami żółtego <joke> .Globus23 pisze:Mundurków nie wprowadza Giertych tylko dyrektor.
E tam, jakby Giertych decydował to chodzilibyśmy jak na pogrzeby <też joke> Te mundurki moa jednak być dobre patrząc jak ktoś szpanuje tym że ma fajniejszy strój i się śmieje że kto inny ma wieśniackie ubranko.
To zależy. Uczeń, którego rodzice mają kasy pod dostatkiem i jeszcze trochę, na pewno nie będzie chciał się "poniżać" poprzez noszenie mundurka. Z kolei uczeń, który chodzi cały tydzień w tych samych ciuchach, marzy o tym, żeby wszyscy nosili jednakowe ubrania...
Nie mówmy tutaj o noszeniu tego samego ubrania przez tydzień Przecież to sie wsze już kocą Ciekawe jakie będą reakcjie uczniów z nadzianymi rodzicami. Mam klase tak ześwirowaną że ktoś gotowy nago przyjść
Znając moją klasę będzie ktoś ryczał . Takie dzieci mam w klasie ...Globus23 pisze:Mam klase tak ześwirowaną że ktoś gotowy nago przyjść
świetna klasaGlobus23 pisze:Nie mówmy tutaj o noszeniu tego samego ubrania przez tydzień Przecież to sie wsze już kocą Ciekawe jakie będą reakcjie uczniów z nadzianymi rodzicami. Mam klase tak ześwirowaną że ktoś gotowy nago przyjść
Ty się Roma nie śmiej. Zdarzyła się sytuacje że kolo się wnerwił, rzucił w babke piórnikiem, przewrócił stół i uciekł do kibla. Ostatnio przepisali od mojej klasy innego kola bo bójka była A na te mundurki będzie pewnie akcja zbiorowa. Coś w stylu przychodzimy do szkoły w pidżamach
Globus23 pisze:Coś w stylu przychodzimy do szkoły w pidżamach
O lol, bk jak fiks ziąąą.
Nie no wróćmy do tematu, bo powolo to schodzi na moją klasę To co powiedziałem miało być tylko przykładem jakie reakcje będą w niektórych szkołach. Zawsze szkoły wybierają co dla uczniów lepsze a mogłyby nam też dać głos. Coś jednak czuje że mundurki jak wejdą będą głównym powodem do szydzenia.
Jestem przeciw, ale tylko połowicznie: Normalni niech nie noszą mundurków bo to będzie wg mnie kolejna rzecz, za którą nie nawidzę szkołę. A takie (cenzura) co się zachować nie umieją, niszczą wszystko, zaczynają bójki i ogólnie cwaniaki nie mające za nic nauczyciela to bym dał taki strój, jaki ma skrzat: Obszerne spodnie, duża, cienka bluza, jakaś trójkątna czapeczka, całość na żółto i w czerwone kropy. Niech z dala będzie widać, że (cenzura) idzie.
Adamo pisze:. Niech z dala będzie widać, że (cenzura) idzie.
taaa... a żydów do obozu i pasiaki ubrać.
Adamo... bez przesady! To podchodzi pod poglądy rasistowskie. Alkohol dobrze powiedział, tak samo robili z żydami. Zrób sobie wycieczkę do oświęcimia to ci się odechce takich komentarzy...
No bez przesady, przecież menele i żule w wieku -naście to nie to samo co żydzi! Zresztą jakby tak zrobili kilku osobom to by reszta znormalniała. A ja rasistą nie jestem, bo takie zachowanie jakie prezentują w.w osoby to raczej do normalnych nie zaliczamy, nie?
Dla nazistów żydzi też nie byli normalni...Adamo pisze:w.w osoby to raczej do normalnych nie zaliczamy, nie?
Żydzi są skrajnym przykładem, jednak pokazującym izolowanie kogoś tak samo jak ty chcesz izolować "nienormalnych".