filmy dvd jak przegrać ?
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Mam problem z oryginalnym filmem na nośniku dvd a mianowicie jest pęknięta płyta i jaki program byłby najlepszy do przegrania tego filmu tak aby odzyskać dane z tej płyty, oraz jaki ogólnie jest najlepszy program do przegrywania filmów ?
Re: filmy dvd jak przegrać ?
Pęknięta płyta? Jak mamy to rozumieć? Warstwa nagrywajaca jest mechanicznie uszkodzona głęboko? Jezeli tak to piożegnaj się z płytkę.
Program do kopiowania filmów:
CloneDVD
http://www.portal24h.pl/component/optio ... nfo/id,47/
Info do "pomagaczy": program do odzyskiwania danych w przypadku "peknietych" płyt nic nie wskóra
Program do kopiowania filmów:
CloneDVD
http://www.portal24h.pl/component/optio ... nfo/id,47/
Info do "pomagaczy": program do odzyskiwania danych w przypadku "peknietych" płyt nic nie wskóra
Warstwa jest cała, chodzi o miejsce tuż przy wewnętrznej "dziurze" płyty.Maciek pisze:Pęknięta płyta? Jak mamy to rozumieć? Warstwa nagrywajaca jest mechanicznie uszkodzona głęboko?
jack ryan, jezeli to jest niewielki uszkodzenie które nawet niee drasneło warstwy górnej to jest mozliwe że sie przegrA :p WIEC POLECął BYBM Alcohol 120% lub CloneDVD ;]
są dwa programy o tej samej nazwie CloneDVD, ale jeden jest firmy Elaborate Bytes (podejrzewam, że moi przedmówcy ten program mieli na myśli). W każdym bądź razie, aby poprawnie przegrać ten film proponuje użyć także programu SlySoft AnyDVD. Program ten włącza się przed rozpoczęciem procesu przegrywania i pozwala pominąć niektóre zabezpieczenia. Po przegraniu płyty można wyłączyć AnyDVD.
THANKS FOR THE INFO!
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
Jeszcze jedno pytanie a jak przegrać taki flm jeżeli płyta dvd jest dwuwarstwowa a ja chcę przegrać go na 1 warstwową czy to w ogóle jest możliwe, ajeśli tak to w jaki sposób?
DVD Shrink ;] Banalny w obsłudze Pozwala wyciąć z filmu wiele niepotrzbenych rzeczy ;]
[ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 12:40 ]
DVD Shrink ;] Banalny w obsłudze Pozwala wyciąć z filmu wiele niepotrzebnych rzeczy ;]
[ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 12:40 ]
DVD Shrink ;] Banalny w obsłudze Pozwala wyciąć z filmu wiele niepotrzebnych rzeczy ;]
A jaki byłby najlepszy program do kopiowania przy zastosowaniu metody zapisu filmu najpierw na twardzielu a dopiero na płytę dvd, uwzględniając przy tym że płyta kopiowana to wersja 1warstwowa nośnika. I po drugie jak wygląda ta sama procedura przy kopiwaniuz płyty 2 warstwowej? Bardzo mi zależy natym aby ktoś mi wytłumaczył jak najlepiej skopiować film gdyż nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
ZAŁAMKA!!
Kopiowanie zwykłego filmu DVD (4.7GB)
1. Wkładasz płytke do napędu
2. Odpalasz program do robienia obrazu(w tym wypadku Alcohol120%)
3. W głownym oknie programu wybierasz "Kreator Kopiowania"
4. W pierwszej zakładce kreatora wybierz napęd z którego chcesz kopiować film, a nastepnie daj "dalej".
5. W drugiej zakładce wybierz miejsce gdzie ma zostać zapisany obraz filmu, potem znów "Dalej"
6. W trzeciej i ostatniej zakładce wybierasz prędkość zapisu po wykonaniu obrazu (tylko w wypadku gdy chcesz od razu film nagrać na płytkę)
7. Po zakończeniu kopiowania program poprosi o pusty nośnik DVD (niee wkładaj go jezeli niee chcesz nagrac filmu w tej chwili) jeżeli niee chcesz nagrac daj "zamknij".
To wszystko jezeli chodzi o płytke 4.7 GB oczywiscie płytke 9.4 (DL) tez możesz tak przegrać ale juz jej niee nagrasz na normalny nosnik Do tego musisz użyc programu DVD Shrink ;]
Kopiowanie zwykłego filmu DVD (4.7GB)
1. Wkładasz płytke do napędu
2. Odpalasz program do robienia obrazu(w tym wypadku Alcohol120%)
3. W głownym oknie programu wybierasz "Kreator Kopiowania"
4. W pierwszej zakładce kreatora wybierz napęd z którego chcesz kopiować film, a nastepnie daj "dalej".
5. W drugiej zakładce wybierz miejsce gdzie ma zostać zapisany obraz filmu, potem znów "Dalej"
6. W trzeciej i ostatniej zakładce wybierasz prędkość zapisu po wykonaniu obrazu (tylko w wypadku gdy chcesz od razu film nagrać na płytkę)
7. Po zakończeniu kopiowania program poprosi o pusty nośnik DVD (niee wkładaj go jezeli niee chcesz nagrac filmu w tej chwili) jeżeli niee chcesz nagrac daj "zamknij".
To wszystko jezeli chodzi o płytke 4.7 GB oczywiscie płytke 9.4 (DL) tez możesz tak przegrać ale juz jej niee nagrasz na normalny nosnik Do tego musisz użyc programu DVD Shrink ;]
Czy to prawda że clonem dvd tym ze strony Maćka można przegrać płytę dwuwarstwową na 2 płyty o pojemności 4,7 GB ? Jeśli tak to w jaki sposób ? A co do wypowiedzi niektórych użytkowników forum Portal24h.pl to nie wszyscy są ekspertami i czasem muszą drążyć temat aż do znudzenia za co przepraszam.Maćku jeśli możesz odpowiedzieć na moje pytanie?
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 12:07 przez jack ryan, łącznie zmieniany 2 razy.