Przegrywanie ORGINALNEJ płyty CD
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Moja siostra chce żebym jej przegrał orginalne Simsy 2, a ja nie wiem jak to zrobić. Mam Alcohol 120%. Proszę pomóżcie!!!
Re: Przegrywanie ORGINALNEJ płyty CD
Kopiowanie zwykłego nośnika CD
1. Wkładasz płytke do napędu
2. Odpalasz program do robienia obrazu(w tym wypadku Alcohol120%)
3. W głownym oknie programu wybierasz "Kreator Kopiowania"
4. W pierwszej zakładce kreatora wybierz napęd z którego chcesz kopiować dane, a nastepnie daj "dalej".
5. W drugiej zakładce wybierz miejsce gdzie ma zostać zapisany obraz danych, potem znów "Dalej"
6. W trzeciej i ostatniej zakładce wybierasz prędkość zapisu po wykonaniu obrazu (tylko w wypadku gdy chcesz od razu dane nagrać na płytkę)
7. Po zakończeniu kopiowania program poprosi o pusty nośnik CD (niee wkładaj go jezeli niee chcesz nagrac danych w tej chwili) jeżeli niee chcesz nagrac daj "zamknij".
Chyba sobie proadzisz
1. Wkładasz płytke do napędu
2. Odpalasz program do robienia obrazu(w tym wypadku Alcohol120%)
3. W głownym oknie programu wybierasz "Kreator Kopiowania"
4. W pierwszej zakładce kreatora wybierz napęd z którego chcesz kopiować dane, a nastepnie daj "dalej".
5. W drugiej zakładce wybierz miejsce gdzie ma zostać zapisany obraz danych, potem znów "Dalej"
6. W trzeciej i ostatniej zakładce wybierasz prędkość zapisu po wykonaniu obrazu (tylko w wypadku gdy chcesz od razu dane nagrać na płytkę)
7. Po zakończeniu kopiowania program poprosi o pusty nośnik CD (niee wkładaj go jezeli niee chcesz nagrac danych w tej chwili) jeżeli niee chcesz nagrac daj "zamknij".
Chyba sobie proadzisz
Hmmm.. najlepiej było by gdybyś zrobił obraz jakimkolwiek programem (może być Alcohol) ale jesli chcesz mieć zwykłą kopię to tak:
1. Musisz sprawdzić czy płyta nie jest zabezpieczona (polecam program A-ray Scanner)
2. Jak wiesz już jakie zabezpieczenie mam płyta to uruchamisz Alcohola i w polu profile wybierasz to zabezpieczenie np. Safe Disc 3
3. Przy wyborze prędkości najlepiej wybrać dosyć niską (np. x10)
4. Dajesz na dalej lub coś w tym rodzaju i płyta się kopiuje.
5. Wkładasz pustą cd lub dvd i nagrywa Ci się kopia
Osobiście polecam raczej zrobienie obrazu bo jest to łatwiejsze i prawie niezawodne. Do emulacji najlepiej użyj Daemona w ver. 4.07 lub wyzszej
Aha i jeszcze jedno jeśli zdecydujesz się na obraz to później nagrywaj go jako płytę z danymi.
1. Musisz sprawdzić czy płyta nie jest zabezpieczona (polecam program A-ray Scanner)
Kod: Zaznacz cały
http://www.idg.pl/ftp/pc_6551/A.Ray.Scanner.2.0.2.3.html
3. Przy wyborze prędkości najlepiej wybrać dosyć niską (np. x10)
4. Dajesz na dalej lub coś w tym rodzaju i płyta się kopiuje.
5. Wkładasz pustą cd lub dvd i nagrywa Ci się kopia
Osobiście polecam raczej zrobienie obrazu bo jest to łatwiejsze i prawie niezawodne. Do emulacji najlepiej użyj Daemona w ver. 4.07 lub wyzszej
Aha i jeszcze jedno jeśli zdecydujesz się na obraz to później nagrywaj go jako płytę z danymi.
A pozatym to takie przegrywanie podchodzi pod piractwo jakbyś nie wiedział... Myślałem że to forum nie pomaga piratom ale to już szczegół.
każdy ma prawo do zrobienia kopii zapasowej gry/programu, który posiada. ale tylko na własny użytek. to nie jest piractwo, jeśli on (czy jego siostra) jest właścicielem oryginalu.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Podchodzi? Ale piractwem nie jest, jeżeli masz oryginalny licencjonowany nosnik danych i chcesz zrobic jego kopię zapasową na WŁASNY uzytek (swojej rodziny). Masz do tego pełne prawo w Polsce!Globus23 pisze:podchodzi pod piractwo
A w kwesti przegrywania wypalania jakichkolwiek płyt odpowiedniejszym miescem do czerpania uwag jest http://www.cdrinfo.pl/ i FORUM tej strony
Dobra, już wiem Ale tak nawiasem mówiąc nie wydaje mi się że to będzie tylko i wyłącznie na użytek własny (sorry za offtopa)
Globus23
Oświadczam Ci, że to będzie kopia zapasowa tej gry TYLKO I WYŁĄCZNIE dla mnie mojej siostry
[ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 18:08 ]
nie moge pobrać A-ray Scanner na żadnej stronce .prosze niech ktos mi przesle go na email
zakaz podawania adresów typu e-mail w postach !!
Oświadczam Ci, że to będzie kopia zapasowa tej gry TYLKO I WYŁĄCZNIE dla mnie mojej siostry
[ Dodano: Wto 21 Lis, 2006 18:08 ]
nie moge pobrać A-ray Scanner na żadnej stronce .prosze niech ktos mi przesle go na email
zakaz podawania adresów typu e-mail w postach !!
Ostatnio zmieniony 21 lis 2006, 19:30 przez kajo1012, łącznie zmieniany 1 raz.
Dałem już wcześniej linka do progrmu.