WIRUS
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
niewiem czy wam ale slyszalem ze duzo ludzi zlapalo tego wira w tym ja dostal mi sie na kopmpa prze gg (SIMPLER EXE) usunolem go i po zeskanowaniu kompa antywirus juz go nie wykryl ale nie moge wysylas wiadomosci na gg daje sie dostepny i wysylam wiadomosc ale ludzie mi nie dopisuja bo im ona nie dochodzi wie ktos jak go usunac z systemu ??
Re: WIRUS
Ok, znalazłem coś na innym forum
1. Ściągaj Gmera
2. W Gmerze:
- w zakładce CMD >>> CMD wklej:
DEL C:\WINDOWS\System32\rpcc.dll
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Recent\Menu Start\Programy\Autostart\MSWin--999109717.exe"
DEL "C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\Uninstall.exe"
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Pulpit\gg.dll"
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Pulpit\simpler.exe"
- w zakładce Procesy wybierz opcję Zabij wszystko a po tym wróć do zakładki CMD i kliknij na Uruchom
- w zakładce Procesy przez trzy kropki wskazać narzędzie Hijack i skosic wpisy (jesli beda):
O4 - Startup: MSWin--999109717.exe
O4 - Global Startup: Uninstall.exe
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\System32\rpcc.dll
3. Resetujesz komputer.
Tu masz opis co to jest gmera http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... opic=58269
1. Ściągaj Gmera
2. W Gmerze:
- w zakładce CMD >>> CMD wklej:
DEL C:\WINDOWS\System32\rpcc.dll
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Recent\Menu Start\Programy\Autostart\MSWin--999109717.exe"
DEL "C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\Autostart\Uninstall.exe"
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Pulpit\gg.dll"
DEL "C:\Documents and Settings\HarDCioS\Pulpit\simpler.exe"
- w zakładce Procesy wybierz opcję Zabij wszystko a po tym wróć do zakładki CMD i kliknij na Uruchom
- w zakładce Procesy przez trzy kropki wskazać narzędzie Hijack i skosic wpisy (jesli beda):
O4 - Startup: MSWin--999109717.exe
O4 - Global Startup: Uninstall.exe
O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\System32\rpcc.dll
3. Resetujesz komputer.
Tu masz opis co to jest gmera http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... opic=58269