Jak ograniczyć mozliwości jednego z kont
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
• Strona 1 z 1
Tak jak w temacie. Mam windows XP HE i chciałbym jednemu z kont dość drastycznie ograniczyć mozliwości. Nie chodzi tu o instalowanie, tylko o np nie zezwolenie na włączanie jakiej kolwiek z przeglądarek. Lub po prostu wyłączenie internetu dla tego konta. MOże być program lub co kolwiek. Dobrze by było gdyby nie FireWall ani żaden antywirus.
Re: Jak ograniczyć mozliwości jednego z kont
był kiedyś taki już temat,poszukaj a znajdzisz
Prawym na dysk/właściwości/Zakładka zabezpieczenia tam możesz po części ograniczyć użytkownikowi dostęp. A jeśli chodzi o dostęp do internetu to bierzesz panel sterowania/opcje internetowe/połączenia LAN i zaznaczasz używaj proxy i wpisujesz jakiś fikcyjny proxy użytkownik na zwykłym profilu z ograniczeniami nie będzie mógł zmienić proxy a co za tym idzie nie będzie miał internetu. Możesz także wejść w panel sterowania/narzędzia administracyjne/zarządzanie komputerem/użytkownicy i grupy lokalne i tam możesz dokładniej przydzielić użytkownikowi określone uprawnienia poprzez nadanie odpowiedniej zasady grupy.
Mat, coś czuje że nie jesteś Pro+ ale i tak masz tu link:
http://nowe.pl/modules/mydownloads/sing ... 61&lid=222
pobierz sobie Folder Guard'a dzięki niemu ograniczysz zasoby na komputerze Oczywiscie dal Nieproszonych gości
http://nowe.pl/modules/mydownloads/sing ... 61&lid=222
pobierz sobie Folder Guard'a dzięki niemu ograniczysz zasoby na komputerze Oczywiscie dal Nieproszonych gości
Dobra na razie dzięki . Nie mam czasu teraz sprawdzić ale jeśli wszystko to będzie działało to będzie oki.
Nie mam takiej. Mam XP Homarzepekpl pisze:Prawym na dysk/właściwości/Zakładka zabezpieczenia
Nom ale prócz tego konta na którym chcę ograniczyć lub wyłączyć neta są dwa inne, więc nie może być to sposób który wyłączy neta każdemu użytkownikowi. Ale na razie nie jest to takie nie zbędne.rzepekpl pisze:A jeśli chodzi o dostęp do internetu to bierzesz panel sterowania/opcje internetowe/połączenia LAN i zaznaczasz używaj proxy i wpisujesz jakiś fikcyjny proxy użytkownik na zwykłym profilu z ograniczeniami nie będzie mógł zmienić proxy
Wejdź w opcje folderów/zakładka widok/tam powinieneś mieć opcje użyj prostego udostępniania plików(zalecane) jeśli to odznaczysz powinna pojawić ci się zakładka zabezpieczenie, a jak się nie pojawi tzn że w twoim systemie nie ma możliwości ustawienia takich żeczy
Nie ma ale i tak dzięki.rzepekpl pisze:Wejdź w opcje folderów/zakładka widok/tam powinieneś mieć opcje użyj prostego udostępniania plików(zalecane) jeśli to odznaczysz powinna pojawić ci się zakładka zabezpieczenie, a jak się nie pojawi tzn że w twoim systemie nie ma możliwości ustawienia takich żeczy
[ Dodano: Pią 08 Gru, 2006 20:09 ]
Nom przydał by się, ale on jest płatny a cracki są nie legalneMroczny pisze:pobierz sobie Folder Guard'a dzięki niemu ograniczysz zasoby na komputerze Oczywiscie dal Nieproszonych gości