Kasowanie płyt CD-RW [problem]
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Mam problem z dwiema płytkami cd-rw firmy memorex. Zawsze działały bezproblemowo. Pożyczyłem koledze oby dwie i on na nie coś tam sobie ponagrywał. Problem w tym ze teraz nie umiem tego usunąc. Nie wiem co ten idio... kolega zrobił ale nero widzi je jako CD-R i po wybraniu opcji kasuj przenosi mnie do wyboru czy skasowac całkowicie czy szybko(czy jakoś tak). No i już od tego momętu nie moge nic zrobić poza opcja anuluj. Wie ktoś może w czym problem. A może jest jakis lepszy program niż nero do kasowania plyt CD-RW?? Prosze o szybka odpowiedz bo płytki te sa mi potrzebne a szkoda kasy na nowe.
Re: Kasowanie płyt CD-RW [problem]
Alcohol 120%
Idzx od kolegi i u niego wyczysc plytki. Lub sprobuj na innej nagrywarce.
Alcohol 120% nie daje rady to samo co Nero. No nic spróbuje dać jemu te płytki może on skasuje ich zawartość.
Sprawdz czy masz w opcji na samej gorze "wybierz nagrywarke" ustawiona swoją nagrywarke. Jesli masz np ustawione napedy wirtualne, czy tez zwykły odtwarzacz cd/dvd, i nero wybierze sobie własnie nie, to opcja może byc nieaktywa, bo one nie dadza rady skasowac płyty:D
Po prostu wybierz swoja nagrywarke z rozwijanej listy:)
Po prostu wybierz swoja nagrywarke z rozwijanej listy:)
Sprubój
w clone CD
w clone CD
Nic nie pomoga. Kolega może płyte normalnie wymazać a ja nie. w rzadnym programie nie ma takiej opcji. Nawet jak sam wypale płyte to nie moge jej wykasować. Kiedyś dało się to robic bez problemu. Nie wiem co jest grane. Coś blokuje tę opcję; błąd w rejestrze, albo jakiś program??
spróbój tym programem może pomo<font color=red><b>ż</b></font>e
ashampoo burning studio 5 możesz go pobrać ze tej strony
ashampoo burning studio 5 możesz go pobrać ze tej strony
Kod: Zaznacz cały
http://nowe.pl/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=4&lid=665
Ostatnio zmieniony 17 gru 2006, 17:56 przez kamil11, łącznie zmieniany 5 razy.
Jakim programem?? Mógłbys napisać bo wiele z tej wypowiedzi wynika
usuń nero przeczyść rejestr i wszystko co po nim(NERO) zostanie zainstaluj od nowa powinno pomóc jeśli nie to trzeba iść do serwisu bo może coś z nagrywarką nie tak lub z oprogramowaniem.
SuperBlank v3.01
program służący do kasowania danych (czyszczenia) na płytach CDRW, szczególnie na tych, które z jakichś dziwnych powodów nie mogą być wykasowane z poziomu programów do nagrywania płyt CD typu Easy CD Creator czy WinOnCD.
Kod: Zaznacz cały
http://www.cdrinfo.pl/downloads/Utils-CDR