Start systemu [dziwne pytanie]
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
Mam takie pytanie czy jest taki program dzięki któremu po włączeniu kompa wyskoczy napis że dysk twardy nie jest podłączony?? A gdy wpiszę hasło i nacisne dajmy na to ENTER to komp uruchomi się normalnie. Najlepiej gdyby okienko z komunikatem było dokładnie takie same jak te gdy rzeczywiście nie ma dysku. Strasznie przydałaby mi się taka aplikacja. Jeśli znacie jakieś podobne to podajcie linki.
Re: Start systemu [dziwne pytanie]
Przed uruchomieniem Windowsa... no way!
Możesz jedynie żałozyć hasło na wejście do biosu i/lub startu systemu operacyjnego.
To jedyne wyjście. Musisz wejść do Biosa i ustawić kokretne hasło, wtedy zanim system się załaduje trzeba będzie podac hasło.Maciek pisze:Możesz jedynie żałozyć hasło na wejście do biosu i/lub startu systemu operacyjnego.
P.S Chociaż taka opcja jak ty byś chciał też jest pewnie możliwa, tylko musiałby się znaleźć ktoś kto napisze takiego Biosa.
Nie musi to być bios przecież wystarczyła by bootowalna dyskietka włożona do napędu lub płytka (chyba) zawierająca taki programik. Hasło na start komputera mi nic nie daje bo będzie pisać że mam je wpisać A mi chodzi o to żeby wyglądało to na awarie kompa
ustaw sobie taki obraz podczas ładowania systemu i juz ;] ja kiedes miałem "windows XP pirated edition" ;]
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Jest sposób. Poszukaj trojana wspomagacz 2k5.
Skoro taka dyskietka by cie urządzała. To znaczy, że osoba przeciwko, której taki programik jest ci potrzebny jest zielona. Czyli mogło by wystarczyć włożenie zwykłej dyskietki i bootowanie z flopa. Wtedy wyskakuje komunikat w stylu nie odnaleziono systemu i mało zorientowana osoba potraktuje to na pewno jako właśnie awarie dysku.welll1 pisze:Nie musi to być bios przecież wystarczyła by bootowalna dyskietka włożona do napędu lub płytka (chyba) zawierająca taki programik.
Nie chodzi mi o to że wyskoczy komunikat ze związany z dyskietką. Tylko np. brak dysku brak systemu. Nie przeciwko komuś to tylko na moim kompie potrzebuje!!
Ma teoretycznie nie działać.
Ma teoretycznie nie działać.
Zrób formata i bedzie Ci sie wyswietlac Boot disk...czy jakos tak...
Mnie sie wydaje, że welll1, chce zrobić komus nieprzyjemny żart a my mu w tym jeszcze pomagamy
mało oryginalne i do tego żałosne.Sexik16 pisze:Zrób formata i bedzie Ci sie wyswietlac Boot disk...czy jakos tak...
A to akurat nas nie powinno obchodzić. tak mi się wydaje. Chociaż ja myślałem, że raczej chodzi mu o to, żeby nikt nie wchodził na jego komp i żeby nikt nie miał do niego pretensji, ze to on hasła zakłada. Dlatego miało by to wyglądać na awarię. Ale to i tak mało ważne.Iwan pisze:Mnie się wydaje, że welll1, chce zrobić komuś nieprzyjemny żart a my mu w tym jeszcze pomagamy
Tak MAT jestes blisko chodzi o to żeby wygladało na awarię, mam problemik mały i osoby z zewnątrz muszą myśleć że mam zepsutego kompa. Ale coś mi się wydaje że trudno będzie znaleść taki programik. Bez postów o formacie bo krew mnie zalewa jak to widzę.
welll1, nie znajdziesz takiego programu bo nie ma możliwości, żeby jaki kolwiek program odpalił się przed tym jak załaduje się windows.
Osoby z zewnątrz?? Masz na myśli policję i kontrolę legalności oprogamowania??welll1 pisze:mam problemik mały i osoby z zewnątrz muszą myśleć że mam zepsutego kompa.
Iwan, daj spokój. A faktycznie to mogło by być dobre, choć wątpię, żeby było tak łatwo.
Czemu nie może być takiego programu. Bootowalne programy są !! Ale wątpie czy ktoś taki zrobił.
welll1, źle mnie zrozumiałeś, a ja zbyt ostro to napisałem. Chodziło mi o to, że masz strasznie małą szansę, że to znajdziesz. Praktycznie zerową!
Hmmm....
1.) Jezeli ten ktoś z zewnętrz się nie zna na kompach to możesz napisac plik wsadowy i wrzucic do autostartu, przy uruchamianiu windowsa wyskoczy ci czarny pulpit i np. bedzie pisalo:
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
...
A jak naciśniesz ALT + F4 to wszystko wróci do normy
2.) Jezeli masz zdjętą obudowę to mozesz zmienić ustawienie zworka w dysku i tez bedzie bład, a jak ten ktoś pudzie to zmieniasz na tak jak powinno byc i jazda ;]
btw. ale nie jestem pewien czy Windows nie poradzi sobie z tym jak jest tylko jeden dysk ;]
.... narazie tylko to mi przyszło do głowy
1.) Jezeli ten ktoś z zewnętrz się nie zna na kompach to możesz napisac plik wsadowy i wrzucic do autostartu, przy uruchamianiu windowsa wyskoczy ci czarny pulpit i np. bedzie pisalo:
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
Fatal ERROR...
...
A jak naciśniesz ALT + F4 to wszystko wróci do normy
2.) Jezeli masz zdjętą obudowę to mozesz zmienić ustawienie zworka w dysku i tez bedzie bład, a jak ten ktoś pudzie to zmieniasz na tak jak powinno byc i jazda ;]
btw. ale nie jestem pewien czy Windows nie poradzi sobie z tym jak jest tylko jeden dysk ;]
.... narazie tylko to mi przyszło do głowy
Jako początkujący w dziedzinie programowania itp zapytam jak taki wsadowy pliczek zrobić??
Jako ze się w to bawiłem z dwa lata temu, to pamietam tyle ze się otwiera notatnik i jak HTML się pisze odpowiednią komendę i zapisuje się to jako nazwa.BAT i to już wszystko ;]
Mozesz albo poszukac na necie komend plików wsadowych, a konkretnie zeby powtarzało ciągle jedną linijkę czyli 'fatal error' oraz druga linijke zeby uruchamialo sie na pełnym ekranie...
Albo zapytać się mad_prince'a bo on sie na tym znał.... pamiętam jak mi to podrzucał
Mozesz albo poszukac na necie komend plików wsadowych, a konkretnie zeby powtarzało ciągle jedną linijkę czyli 'fatal error' oraz druga linijke zeby uruchamialo sie na pełnym ekranie...
Albo zapytać się mad_prince'a bo on sie na tym znał.... pamiętam jak mi to podrzucał
Ostatnio zmieniony 2 sty 2007, 23:40 przez Wafer, łącznie zmieniany 2 razy.