Problem z dziwiękiem w windowsie
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
mam taki problem nie mam żadnych dziwięków windowsa ani z gadu gadu, xfire i reszty programów na stronkach nie ma głosu w filmikach co jest nie tak? W tym najdziwniejsze że w filmach które odpalam na kompie jest normalny głos i muzyka też sie odwarza co jest? czekam na jakąś odpowiedź
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
Re: Problem z dziwiękiem w windowsie
Może masz gdzieś ustawione na wycisz. Albo przeinstaluj stery do dźwiękówki i Directx'a.
Hmm... Myślę, że (może) ci to pomoże:
1. Kliknij Start i wybierz Uruchom.
2. Wpisz "sndvol32" bez nawiasów.
3. Widać taki jakby "korektor". Mamy tam kolumnę "Wave" Odznaczamy Wycisz i dajemy na max.
1. Kliknij Start i wybierz Uruchom.
2. Wpisz "sndvol32" bez nawiasów.
3. Widać taki jakby "korektor". Mamy tam kolumnę "Wave" Odznaczamy Wycisz i dajemy na max.
wszysko dalem na max i odznaczyłem wycisz i nic
a i cos takiego "SPDIF" to było na szaro i nic nie moglem zrobić co może byc jeszcze nie tak?
a i cos takiego "SPDIF" to było na szaro i nic nie moglem zrobić co może byc jeszcze nie tak?
Hehe, to uroki windy (windowsa) Przeinstaluj wszystkie sterowniki, oraz direcX...
a jak nie pomoze, to reinstalka systemu ;]
a jak nie pomoze, to reinstalka systemu ;]
wszysko przeinstalowałem jeśli chodzi o głos i direcX'a nie chce mi sie reinstalki systemu robić cóż tak zostanie xD
Spróbuj znaleźć nowe sterowniki do karty dźwiękowej na stronie producenta i je zainstaluj.Ronbalto pisze:a i cos takiego "SPDIF" to było na szaro i nic nie moglem zrobić
THANKS FOR THE INFO!
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
nie lej wody o wszystkim i niczym - lepiej pisz zwięźle i na temat. Staraj się również szanować wymogi założyciela tematu i odpowiednio do nich zastosować.
to jak ja mam takie cos
Realtek ALC850 (małpa) nVIDIA nForce4 (CK8-04) - Audio Codec Interface
to gdzie mam szukac Realtek, nVIDIA czy jak?
Realtek ALC850 (małpa) nVIDIA nForce4 (CK8-04) - Audio Codec Interface
to gdzie mam szukac Realtek, nVIDIA czy jak?
jeśli jest to zintegrowana karta dźwiękowa na płycie głównej - a na to mi wygląda - to musisz szukać na stronie producenta płyty głównej i ściągnij sterowniki audio do twojej płyty głównej
a tak przy okazji, napisz jaką masz płyte główną
a tak przy okazji, napisz jaką masz płyte główną
Ostatnio zmieniony 6 sty 2007, 13:36 przez milosz28, łącznie zmieniany 1 raz.
THANKS FOR THE INFO!
chodzi o to??
Asus A8N-E
czyli tak dokładnie to gdzie mam szukac tych sterowników?
Asus A8N-E
czyli tak dokładnie to gdzie mam szukac tych sterowników?
Ta płyta ma chipset nForce 4, czyli wystarczy zainstalować stery ze strony Nvidii. (płyta ma socket 939 więc wnioskuję, że masz procesor AMD)
Jeśli brak dźwięku jest spowodowany brakiem/uszkodzeniem sterowników, to to na 97% pomoże, jednak jeśli masz coś źle ustawione to nie wiem...
Wszystko instalujesz na własną odpowiedzialność. Jak coś zepsujesz to nie na mnie
P.S. Brak dźwięku może być także spowodowany wirusem. Przskanuj kompa Ad-aware, Spy-botem, i jakimś dobrym AV (Panda, Kaspersky)
Kod: Zaznacz cały
http://www.nvidia.pl/object/nforce_nf4_win2k_6.86_pl.html
Wszystko instalujesz na własną odpowiedzialność. Jak coś zepsujesz to nie na mnie
P.S. Brak dźwięku może być także spowodowany wirusem. Przskanuj kompa Ad-aware, Spy-botem, i jakimś dobrym AV (Panda, Kaspersky)
skanlowałem tym wszyskim i nic nie znalazl zaraz zainstauje te stery i sie zobaczy jak bedzie
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=pl-pl
tu są sterowniki do Twojej płyty głównej... musisz jedynie w oknach wybrać po kolei:
1. motherboard
2. socket 939
3. A8N-E
i wtedy będziesz miał już do wyboru różne sterowniki (również audio)
powodzenia
aha, a problem pojawił się niedawno, czy był od nowości? bo jeżeli niedawno, to znaczy ża mogło paść coś w systemie lub... karta na płycie.
tu są sterowniki do Twojej płyty głównej... musisz jedynie w oknach wybrać po kolei:
1. motherboard
2. socket 939
3. A8N-E
i wtedy będziesz miał już do wyboru różne sterowniki (również audio)
powodzenia
aha, a problem pojawił się niedawno, czy był od nowości? bo jeżeli niedawno, to znaczy ża mogło paść coś w systemie lub... karta na płycie.
Ostatnio zmieniony 7 sty 2007, 11:18 przez milosz28, łącznie zmieniany 1 raz.
THANKS FOR THE INFO!
Stało sie tak po zaistalowaniu sterowników do kart televizyjnej
dam tu dwa screeny: tam gdzie sa wolne miejsca jak cos wybiore to to sie nie zapisuje tylko znowu robi sie puste.
http://img224.imageshack.us/my.php?image=123no4.jpg
http://img224.imageshack.us/my.php?imag ... tuuqg7.jpg
Ps te stary od karty televizyjnej usunełem ale mam ja wciasz podpieta.
zaraz poisntaluje te stery
dam tu dwa screeny: tam gdzie sa wolne miejsca jak cos wybiore to to sie nie zapisuje tylko znowu robi sie puste.
http://img224.imageshack.us/my.php?image=123no4.jpg
http://img224.imageshack.us/my.php?imag ... tuuqg7.jpg
Ps te stary od karty televizyjnej usunełem ale mam ja wciasz podpieta.
zaraz poisntaluje te stery
Nie instaluj 2 pakietów sterowników na raz Najpierw spróbuj jedne, jak nie pomoże usuń i zainstaluj drugie.
P.S. Jeśli usuwałeś stery od tunera TV, to wyczyść rejestr, wyjmij kartę, włóż i niech WinXP sam wybierze odpowiednie stery do tunera.
P.S. Jeśli usuwałeś stery od tunera TV, to wyczyść rejestr, wyjmij kartę, włóż i niech WinXP sam wybierze odpowiednie stery do tunera.
Ostatnio zmieniony 7 sty 2007, 11:49 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
odradzam taką operacje... zawsze najlepiej instalować sterowniki producenta, czy to dołączone do tunera czy też ściągnięte nowsze ze strony i najlepiej zrobić to według instrukcji producenta. Kiedyś miałem tylko problemy przez to, że pozwoliłem systemowi wybrać najlepsze sterowniki do tunera tv.Iwan pisze:niech WinXP sam wybierze odpowiednie stery do tunera
A co do dźwięku to naprawde dziwna sprawa... spróbuj wyczyścić rejestr i napisz, od kiedy masz te problemy z dźwiękiem: od niedawna czy od nowości? A może stało się to po zainstalowaniu/odinstalowaniu jakiejś aplikacji?
THANKS FOR THE INFO!
Przecież napisał żemilosz28 pisze:napisz, od kiedy masz te problemy z dźwiękiem: od niedawna czy od nowości?
Chyba masz rację z tym, że lepiej zainstalować stery producenta. Ronbalto, podaj może jaki masz tuner TV.Ronbalto pisze:Stało sie tak po zaistalowaniu sterowników do kart televizyjnej
Mi dzisiaj tez tak sie stało,i potrzebuje stery do karty Realtek AC'97 Audio for Via,może ktos ma stronke ze sterownikami
Tuner to "AVerTV GO 007 FM plus" robilem to co pisaliscie ale nie pomoglo
Możesz spróbować wgrać te stery ale jak coś się zepsuje to nie na mnie!
http://www.opendrivers.com/driver/22981 ... nload.html
http://www.opendrivers.com/driver/22981 ... nload.html
Ostatnio zmieniony 7 sty 2007, 16:05 przez Iwan, łącznie zmieniany 3 razy.