gg - blokowanie IP
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Siemka mam problemik. Na gg ciągle pisze mi osoba z innych gg i mnie to denerwuje. Blokuje jej wszystkie numery ale ile tak można? Numeru swojego nie zmienie bo niemoge. Czy można jakoś zablokować na moim kompie tej osobie IP zeby do mnie nie pisała??
Re: gg - blokowanie IP
zmień numer gg
Nie umiesz czytać??roma pisze:zmień numer gg
Moim zdaniem tak mozna zrobić, uzywając każdego firewalla. W systemowym to robi się tak Ustawienia->Panel Sterowania->Centrum Zabezpieczeń->Zapora Systemu Widnows->Dodaj port->wpisujesz IP i jakąkolwiek nazwe, dajesz na TCP i OK.Rudolf Bury pisze:Numeru swojego nie zmienie bo niemoge.
Ale nie jestem pewny czy zadziała.
Ostatnio zmieniony 3 sty 2007, 17:55 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Może zmień komunikator na AQQ, jest tam opcja Ignorowanie, wiadomości z danego numeru nie będą dochodzić, a ten kto będzie je wysyłał nie będzie o tym widział.
Ignorowanie jest to coś w stylu blokowania, a więc wątpie abypomogłoRudolf Bury pisze:pisze mi osoba z innych gg
albo ustaw nie pokazuj wiadomości od nieznajomych czy coś takiego... a jak bedziesz chcial potem je zobaczyc to będą w archiwóm
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
Ale w takim przypadku nie wyświetlą mu się żadne wiadomości od tych co nie ma ich w kontaktach. A gdy ktoś np. zmieni numer to co?? Nie dostanie wiadomości. I będzie dalej pisał na stary numer, a nikt tego nie odbierze.Ronbalto pisze:albo ustaw nie pokazuj wiadomości od nieznajomych czy coś takiego... a jak bedziesz chcial potem je zobaczyc to będą w archiwóm
po pierwsze: nie znasz jego ip...
po drugie: jak już wcześniej wspomniano może zmieniać ip....
Więc po prostu albo przyzwyczaj się do blokowania numeru gg albo zmień numer...
po drugie: jak już wcześniej wspomniano może zmieniać ip....
Więc po prostu albo przyzwyczaj się do blokowania numeru gg albo zmień numer...
IP znam bo ma radiówke. A <font color=red><b>nie ma</b></font> żadnych programów żeby zablokować Ip??
Ale te wiadomości można zobaczyć w archiwóm czy to taki problem?Iwan pisze:Ale w takim przypadku nie wyświetlą mu się żadne wiadomości od tych co nie ma ich w kontaktach. A gdy ktoś np. zmieni numer to co?? Nie dostanie wiadomości. I będzie dalej pisał na stary numer, a nikt tego nie odbierze.
Od żłobka aż po grób, w moim sercu jeden klub. FC Barcelona.
Ip zablokujesz praktycznie każdym firewallem. Pisałem kilka postów wyżej o tym jak to zrobić w "zaporze systemu Windows" tylko nie wiem czy na 100% zadziała. A jeśli nie to można spróbować innym firewallem.Rudolf Bury pisze:A nie ma żadnych programów żeby zablokować Ip??
Ostatnio zmieniony 4 sty 2007, 18:19 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli ma radiówke to blokujesz IP, tak jak to własnie kolega wyżej napisał, działa to na 100% ;] Dodajesz IP do blokowanych i koniec;] On nawet o tym nie bedzie wiedział, jezli nie masz Zapory,to scignij SP2 (albo kup ) albo ściągnij ZoneAlerm (free) i on ma na 99% mozliwosc blokowania IP ;]Iwan pisze: Ip zablokujesz praktycznie każdym firewallem. Pisałem kilka postów wyżej o tym jak to zrobić w "zaporze systemu Windows" tylko nie wiem czy na 100% zadziała. A jeśli nie to można spróbować innym firewallem.