<pomoc>w konfiguracji FDM

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Chappy

Post autor: Chappy » 17 sty 2007, 15:18

<pomoc>w konfiguracji FDM

Pobrałem program Free Download Manager ze strony P24h.pl i teraz jak go skonfigurować, aby przy kliknięciu na link w operze nie uruchamiał się manager pobierania opery, tylko żeby link automatycznie przekopiowywał się do programu i przez niego pobierał? I prosze nie odsyłać mnie do tematy "Wskazówki do Opery". wydaje mi się, że tamta instrukcja była pisana pod inną wersje opery. Moja to 9.10. Prosze o pomoc! Mozolne kopiowanie linków do programu jest naprawde nużące...

<<

Kulfon

Post autor: Kulfon » 17 sty 2007, 16:18

Re: <pomoc>w konfiguracji FDM

Narzędzia>Preferencje>zaawansowane>pobieranie> odznaczasz ukryj typy plików obsługiwane przez Operę i wybierasz z listy rozszerzenie lub wpisujesz np.exe na pasku obok zaznaczasz rozszerzenie klikasz edytuj i zaznaczasz otwórz za pomocą innej aplikacji i wybierasz Free Download Manager :)
<<

Chappy

Post autor: Chappy » 17 sty 2007, 16:52

działa w pewnym sensie :| bo po kliknięciu na link baaaardzo długo czekam i nic się nie dzieje. Ustawiłem w programie monitorowanie opery ale nic nie daje! prosze o pomoc!
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 17 sty 2007, 16:57

Ja bym ci radził zainstalowanie programu FlashGet, wg mnie i pism komputerowych (m.in. Komputer Świat), to najlepszy menedżer pobierania.

Kod: Zaznacz cały

http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=11&t=20
po zainstalowaniu w opcjach programu powinna być opcja skojarz z przeglądarką: xxx.
<<

Chappy

Post autor: Chappy » 17 sty 2007, 17:02

ech miałem flashget i postanowiłem zmienić na ten ale widze że jednak trzeba będzie pozostać przy nim... dobra można zamknąć temat bo chyba nic innego nie wykombinujemy