Program CamStudio.

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Machina

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: Machina » 21 sty 2007, 14:14

Program CamStudio.

Źródło: dobreprogramy.pl CamStudio 2.0

Kategoria: Tworzenie prezentacji i demonstracji

Producent: Rendersoft Software

Licencja: bezpłatna (GNU General Public License)

Wielkość: 1 333 kB

System operacyjny: MS Windows 95/98/Me/NT/2000/XP

ObrazekPOBIERZ

CamStudio jest damowym program służącym do nagrywania sekwencji video z pulpitu komputera głównie w celu tworzenia demonstracji. Wraz z sekwencjami video możemy także nagrać dźwięk z mikrofonu (np. komentarz do demonstrowanych czynności). Program rejestruje wszystkie operacje wykonywane przez użytkownika - ruchy kursorem myszy, uruchamianie aplikacji, wpisywanie tekstu itd., również wyłącznie na wydzielonej części pulpitu. Wersja 2.0 dodatkowo umożliwia konwersję generowanych standardowo plików AVI do animacji w formacie Flash (SWF).

Uwaga!

1. CamStudio 2.0 jest ostatnią, w pełni bezpłatną wersją tego programu. Po tej wersji program był jeszcze rozwijany (wersja 2.1) przez firmę eHelp Corporation, która przejęła prawa do programu, jednak wymagał on dodatkowo bezpłatnej rejestracji, a także posiadał ograniczenia funkcjonalne (brak eksportu do SWF). Niestety, z uwagi na to, że firma eHelp Corporation jest obecnie częścią koncernu Macromedia, wersji 2.1 nie da się już zarejestrować, a co za tym idzie użytkować (po 14 dniach od instalacji). Dlatego też umieszczona w vortalu wersja to 2.0.

CamStudio nie jest obecnie rozwijane ani wspierane przez pierwotnego producenta. Firma Macromedia rozwijała go pod nazwą RoboDemo, którego następcą jest program Captivate.

2. Na stronie

Kod: Zaznacz cały

www.camstudio.org
można pobrać dodatkowe kodeki do programu.

Mój nick w CS'ie: KorniLow . Jeśli chcesz mnie dodać do przyjaciół w steam'ie szukaj mnie pod nickiem: kornilow