[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Linux Mandriva pomoc dla nowicjusza - .::Forum.Portal24h.pl::.

Linux Mandriva pomoc dla nowicjusza

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 20 sty 2007, 13:59

Linux Mandriva pomoc dla nowicjusza

Witam i zwracam się z prośbą mam Linu<font color=red><b>ks</b></font>a Mandrive . Prosze o opis jak poprawnie zainstalowac Linu<font color=red><b>ks</b></font>a Mandrive i tak napoczątek konfiguracja co gdzie i jak od taki opis .Prosze bardzo o pomoc w uruchomieniu internetu .Problem jest taki mam internet drogą radiowa i karte D-Link AirPlus DWL-520+ Wireless PCI Adapter. Instalowałem kiedyś Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i podczas instalacji wykrywa tylko karte sieciową na płycie głównej. Ale tej karty radikowej nie ? Pisałem na innych forach owszem dowali mi linki gdzie było opisane ale jak dla mnie czarna magia mam Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i jestem nowicjuszem prosze o pomoc jak za rączke poprowadzić mnie co mam zrobić żeby mieć internet .Płace a nie mam internetu :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:

<<

roma

Post autor: roma » 20 sty 2007, 14:23

Re: Linux Mandriva pomoc dla nowicjusza

tu masz kilka linków do instalcji Linu<font color=red><b>ks</b></font>a

Kod: Zaznacz cały

http://www.komputery-internet.net/linux/instalacja.php

http://www.linux.sky.pl/teksty/instalacja.html
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 20 sty 2007, 19:54

Może to ci pomoże.

http://www.jtz.org.pl/Html/Install-HOWTO.pl-3.html
<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 20 sty 2007, 20:13

Owszem jest opis dla Linu<font color=red><b>ks</b></font>a Red Hat 5.0 i 6.0 a to nie Mandriva .Tylko że jak pisałem dawano mi linki do opisów ale zawsze nie wiedziałem co gdzie wpisać a przede wszystkim istotne jest to jak uruchomić internet pisałem o tym .Instalacje Linu<font color=red><b>ks</b></font>a to spoko zrobie nie takie trudne ale ten internet nie poradze sobie więc owszem opis ale krok po kroku szlak mnie trafia naucze się ale najpierw chce mieć internet bo za niego płace a nie korzystam .Czekam na pomoc nie kolejne linki gdzie zawsze coś jest napisane a ja nawed nie wiem gdzie mam to wkleić itd
<<

hoodboy

Post autor: hoodboy » 21 sty 2007, 09:18

a ja nawed nie wiem gdzie mam to wkleić itd
Więc nie czepiaj się Linu<font color=red><b>ks</b></font>a bo zrobisz jedno a za chwilę zatrzymasz się na drugim ... IMO bezsens ...
<<

misiu36100

Post autor: misiu36100 » 21 sty 2007, 20:22

zainstalowałem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a wpisałem hasło administratora potem stworzyłem użytkownika koniec instalacji ponowne uruchomienie kompa .Wyskakuje okno logowania i tu jest problem loging wpisuje klikam enter żeby wpisać chasło i nie idzie 2 razy instalowałem mam opis wydrukowanu .Robie wedle opisu a jednak nie idzie wpisać hasła. Co jest nie tak ?
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 21 sty 2007, 21:31

Chętnie bym Ci pomógł, ale nie rozumiem co piszesz tu na forum! Wstawiaj przecinki i kropki, to to ułatwi nam pracę i może w końcu ktoś Ci pomoże :evil:
Semper in altum