[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 3 in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Problem z ddtwarzaniem filmów - obraz strasznie przybliżony - .::Forum.Portal24h.pl::.

Problem z ddtwarzaniem filmów - obraz strasznie przybliżony

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

adamino

Post autor: adamino » 25 lut 2007, 03:48

Problem z ddtwarzaniem filmów - obraz strasznie przybliżony

Witam
Więc mam problem jak w temacie, obraz w filmach jest strasznie przybliżony :kwasny:
Zauważyłem to oglądając filmy z aparatu, że jest jakaś straszna pikseloza i na początku myślałem że to wina lcd (bo gorzej pracują w niższych rozdzielczościach) ale <font color=red><b>w ogóle</b></font> nie widziałem boków więc film musi być przybliżony ....
Obejrzałem tak tokio drifta (w power dvd) na telewizorze aż tak nie było widać pikseli ale też widziałem tylko środek a na końcu widziałem tylko część napisów więc skapnąłem się że coś jest nie tak, otworzyłem film w WMP i ... było dobrze.
Więc WMP odtwarza dobrze DVD ale przybliża mpg.
Ostatnio zainstalowałem kamerkę internetową i jest to samo, więc chyba jest jakiś wspólny powód tego przybliżenia...
Dzisiaj może jeszcze dam obrazki, ale czy ktoś spotkał się już z czymś takim ?

Komp jest nowy, ma 2 tygodnie.

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 25 lut 2007, 09:58

Re: Problem z ddtwarzaniem filmów - obraz strasznie przybliżony

Spróbuj zainstalować kodeki. Najpierw odinstaluj stare, a potem nowy pakiet. Polecam K-Lite Mega Codecs Pack lub ACE Mega Codecs Pack

K-Lite

Kod: Zaznacz cały

http://www.kinodomowe.idg.pl/ftp/13407/K-Lite%20Mega%20Codec%20Pack%201.65.html
ACE

Kod: Zaznacz cały

http://www.kinodomowe.idg.pl/ftp/5045/ACE%20Mega%20CoDecS%20Pack%206.03%20Pro.html
<<

adamino

Post autor: adamino » 13 mar 2007, 18:52

Re: Problem z ddtwarzaniem filmów - obraz strasznie przybliżony

Problem rozwiązany.
Okazały się nim ustawienia w sterownikach :krzeslem:
Obrazek miałem tu przesunięte na "bliżej"

temat do zamknięcia