nie mogę zmienić nazwy jak wysyłam plik na serwer

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 16 mar 2007, 22:10

nie mogę zmienić nazwy jak wysyłam plik na serwer

witam
mam stronę www tak jak pisałem wcześniej tematy :P i swój plik na serwer dodaje przez program total commander tylko chodzi o to że jak wysyłam tam plik to muszę go wysłać pod nazwą index, nie mogę pod inną. Jak zaczynam wysyłać to cały czas muszę kasować tą nazwę którą ma plik i wpisywać index, trochę to wkurzające jest
jak zrobić żeby można było wysłać pod inną nazwą, bo jak wysłałem pod inną nazwą to wtedy strona nie działała

<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 18 mar 2007, 00:59

Re: nie mogę zmienić nazwy jak wysyłam plik na serwer

szpon, tak wyjaśniłeś że niewiem oco chodzi.... No więc tak, wysyłasz plik na serwer ale jaki plik?? plik strony głownej czy inne plik potrzebne do działania??
szpon pisze:Jak zaczynam wysyłać to cały czas muszę kasować tą nazwę którą ma plik i wpisywać index, trochę to wkurzające jest
jak zrobić żeby można było wysłać pod inną nazwą, bo jak wysłałem pod inną nazwą to wtedy strona nie działała
aha, czyli rozumiem że jak wysyłasz plik np. przykład.php to musisz jego nazwę zmienić na index?? to by było niemożliwe bo by ci sie pliki nakładały.....
szpon pisze:żeby można było wysłać pod inną nazwą, bo jak wysłałem pod inną nazwą

chcesz wiedzieć jak wysłać plik pod inną nazwą chociaz linijkę poźniej piszesz że wysłałeś pod inną nazwą.

szpon, czy mógłbyś to jakoś lepiej wyjaśnić?? :kwasny:
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 18 mar 2007, 01:16

Re: nie mogę zmienić nazwy jak wysyłam plik na serwer

plik html wysłałem pod inną nazwą i strona nie działała a potem wykasowałem ten plik i wysłałem go jeszcze raz ale tym razem nadałem mu nazwę index i strona działa
za każdym razem muszę zmienić nazwę na index, czy jest jakiś sposób żebym mógł wysyłać pliki pod innymi nazwami ??
Ostatnio zmieniony 18 mar 2007, 01:17 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.