Problem z zmiennym IP w kablówce multimedia
Wszystko co związane z Internetem.
• Strona 1 z 1
Mam następujący problem. Byłem w siedzibie kablówki w moim mieście i dowiedziałem się że mam "dynamiczny sposób przydzielania IP" i pani która tam siędzi powiedziała mi że mam zmienne IP i powinno się ono zmieniać po każdym restarcie modemu. Niestety nic z tego IP mi się nie zmienia. Czy może ktoś mi powiedzieć czy ja coś źle robie czy ta pani w kablówce po prostu się nie zna. Może ktoś ma internet w kablówce "Multimedia" i wypowie się jakie ma IP. Bardzo prosze o pomoc i z góry dzięki.
Re: Problem z zmiennym IP w kablówce multimedia
Ja mam w multimedi i niestety mam stałe ip myślałem, że będe miał zmienne ale niestety nie.Odłaczałem kablek od modemu czekałem jak głupi i nic dalej ten sam Ip był....
Re: Problem z zmiennym IP w kablówce multimedia
No to czemu pisze "dynamiczny sposób przydzielania adresów IP" dla mnie to jest śmieszne takie oszukiwanie ludzi, a w dodatku pytam się facetki i ona też mówi że jest zmienne. A słyszałeś roma że podobno limity danych od 1 kwietnia mają znieść bo byłem w ich siedzibie i ich o to pytałem. Swoją drogą ciekawe czy to prawda czy kolejny pic na wode jak z tym IP. Swoją drogą Roma to jest sposób abyś miał 2 adresy IP wystarczy że przykładowo jak masz modem podłączony do karty sieciowej to wyjmujesz kabel z karty i podłączasz modem tym drugim kabelkiem do USB i masz wtedy inne IP. Sposób ten działa naturalnie w dwie strony, aha musisz jeszcze zrestartować modem poprzez ponowne podłączenie go do prądu.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 23:03 przez rzepekpl, łącznie zmieniany 2 razy.