Przesunięty obraz na ekranie monitora

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

właściciel

Post autor: właściciel » 27 kwie 2007, 11:42

Przesunięty obraz na ekranie monitora

Po załadowaniu windowsa mam przesunięty obraz na ekranie monitora o 1 cm w prawo.
Dlaczego tak się dzieje? Jak mam to naprawić? :|

<<

stachu_94

Post autor: stachu_94 » 27 kwie 2007, 13:33

Re: Przesunięty obraz na ekranie monitora

Na monitorze masz chyba przyciski wejdź w menu i tam zmień.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 27 kwie 2007, 14:01

właściciel, jeśli masz monitor LCD (płaski) to poszukaj na obudowie przycisku Auto i naciśnij go. Jeśli to nie pomaga, to wejdź do menu i poszukaj opcji w stylu H-Position i V- Position i poustawiaj tak żeby było prosto :)
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 27 kwie 2007, 14:47

Jeżeli masz kartę graficzną NVIDIA to możesz zmienić pozycję wyświetlania obrazu na monitorze w ustawieniach ekranu (możliwe, że jest też taka możliwość w kartach ATI, ale tego nie jestem pewien).

Kliknij PPM na pulpicie i wybierz Właściwości. Przejdź na zakładkę Ustawienia i kliknij Zaawansowane. Następnie przejdź na zakładkę, której nazwa odpowiada nazwie Twojej karty graficznej (np. w moim przypadku jest to GeForce 6600 GT). W menu po lewej stronie kliknij Dostosowanie ekranu. Po prawej stronie, klikając odpowiednio w znajdujące się tam strzałki, dostosuj sposób wyświetlania ekranu, a następnie kliknij OK.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

właściciel

Post autor: właściciel » 5 maja 2007, 18:47

Dzięki! Zaskakują mnie różne rzeczy,zwłaszcza te banalnie proste! :!: :zawstydzony: