Czy da sie Zrobic na XP Tapete z Animacja ??
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
tak jak w temacie wiem ze w Windows Vista sie da ale niewiem czy na XP prosze o pomoc POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 4 maja 2007, 02:46 przez matimdc, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Czy da sie Zrobic na XP Tapete z Animacja ??
Masz na myśli stworzenie i ustawienie jako tapety jakiejś animacji? Jeżeli tak to stwórz daną animację i zapisz ją do formatu *.gif. Następnie PPM na pulpicie -> Właściwości -> Pulpit -> Przeglądaj -> Wskaż ten plik -> kilkukrotnie OK (można też zmienić ustawienie, czy dana animacja [obraz] ma być rozciągnięta, wyśrodkowana lub ułożona sąsiadująco).
Nie wiem, czy można inaczej ustawić animację jako tapetę. Podałem sposób, który znam i u mnie działa.
Nie wiem, czy można inaczej ustawić animację jako tapetę. Podałem sposób, który znam i u mnie działa.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
Wiadomo ze najprostsze rozwiazanie jest zawsze NAJLEPSZEPiotrek_L pisze:Nie wiem, czy można inaczej ustawić animację jako tapetę. Podałem sposób, który znam i u mnie działa.
Mozna też na pulpicie ustawic konkretna strone www (zakladka Pulpit>dostosuj pulpit>siec web...)
no coś zgrzebałem... daje to tutaj żeby nie zaśmiecać forum nowym tematem - coś zgrzebałem i teraz pod ikonami na pulpicie wokół ikony i tytułu jest kolor niebieski... jak to naprawić żeby było przezroczyście?
a nie ma szybszego sposobu? bo mi sie za bardzo nie uśmiecha sciąganie 10 mb...
Chappy Jesli Sie nie myles z tymi Cieniami to Wchodzisz We Własciwosci ekranu --> Pulpit --> Dostosuj pulpit --> nastepnie se dwie zakładki (ogolne i Sieć Web) wchodzisz w Siec WEB i tam bedziesz mial strony Sieci Web one powinny byc zaznaczone po prostu odznacz je i zastosuj powinno pomoc
[ Dodano: Pią 04 Maj, 2007 17:09 ]
Wracjac do Tematu Animacje Sciaglem ze stronki h**p://www.wincustomize.com/ sa one w zakladce Dream aby chodziły pisze zeby zainstalowac Windows DreamScene (Program chodzi na XP) oraz Stardock DeskScapes ale ten program chodzi tylko na Windowsie Vista i chodzi mi czy jest jakis program ktory chodzi na xp a bedzie czytał te pliki (Tapety z Animacja) Probowalem na tym programie co podał Dobrus ale nie czyta tych plikow (TuneUp Utilities 2007)
[ Dodano: Pią 04 Maj, 2007 17:09 ]
Wracjac do Tematu Animacje Sciaglem ze stronki h**p://www.wincustomize.com/ sa one w zakladce Dream aby chodziły pisze zeby zainstalowac Windows DreamScene (Program chodzi na XP) oraz Stardock DeskScapes ale ten program chodzi tylko na Windowsie Vista i chodzi mi czy jest jakis program ktory chodzi na xp a bedzie czytał te pliki (Tapety z Animacja) Probowalem na tym programie co podał Dobrus ale nie czyta tych plikow (TuneUp Utilities 2007)
okej poradziłem sobie inaczej...matimdc, te rozwiązanie próbowałem ale nie działało więc przywróciłem system do wcześniejszego stany za pomocą narzędzia "Przywracanie Systemu" i już jest i tak dzięki za rady