Vista Sidebar na Xp
Thoosje Vista Sidebar- to aplikacja dodająca do systemu Windows XP pasek boczny, na którym można umieszczać szereg przydatnych gadżetów. Aplikację można również z powodzeniem wykorzystywać jako zamiennik oryginalnego Microsoft Sidebar dostępnego w Windows Vista, ponieważ posiada on tą samą funkcjonalność przy połowie mniejszym wykorzystywaniu pamięci komputera. Na Thoosje Vista Sidebar można umieszczać takie gadżety jak czytnik RSS, galeria zdjęć, zegarek, monitory obciążenia procesora, pamięci, łącza, kalkulator, kontroler aplikacji Windows Media Player czy wyszukiwarka plików Torrent i Internetu. Program jest również częścią pakietu Vista Transformation Pack upodabniającego wygląd systemu Windows XP lub Windows 2003 do Windows Visty.
Kod: Zaznacz cały
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=58&id=2295
Po wgraniu odpalamy ikonek z pulpitu i czekamy chwilkę aż pojawi się on koło zegara w prawym dolnym rogu. Klikamy na niego lewym raz albo 2.
Teraz u góry klikamy na plusa by dodać bajerki.
Gdy dodamy zegarek można wejść w przycisk Clock i można sobie go zmienić.
Skins-> Zmiana skórki
Ja używam Glass który świetnie pasuje do mojego stylu.
Jeżeli prog nie będzie się automatycznie uruchamiał z Windą to wrzucamy ikonke z pulpitu do Folderu Autostart w Starcie.
Mam nadzieje że się przyda .
Opinie mile widziane.