[Pomocy] Problem z wirusem Win32/Adware.SaveNow Program

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Szalik

Post autor: Szalik » 12 lip 2007, 17:48

[Pomocy] Problem z wirusem Win32/Adware.SaveNow Program

Mam problem z wirusem Win32/Adware.SaveNow Program i nie wiem jak go usunąć skanowałem nodem 32 ale tam jest tylko opcja pozostaw. Wirus siedzi w D:\System Volume Information\_restore{8f826DE6-E2D0-45D3-B645-AACD93F00608}\RP199\A0087666.exe >> WISE >> saveinstwm.exe - Win32/Adware.SaveNow Program. prosze o pomoc

<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 12 lip 2007, 18:04

Re: [Pomocy] Problem z wirusem Win32/Adware.SaveNow Program

może wystarczy wykasowac ten plik? Poniewaz wszystkie pliki sa zbędne w tym folderze. Uruchom w trybie Awaryjnym windowsa i wykasuj plik.

Wypróbuj tez innego antyvirusa: Kaspersky.pl
Ostatnio zmieniony 1 sty 1970, 01:00 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 12 lip 2007, 18:21

Spróbuj wyłączyć proces w Menadżerze zadań - może nazwa jednego z procesów będzie zbliżona do tego pliku, albo zobacz "Start ---> Uruchom ---> wpisz: "msconfig"". Wejdź na zakładkę "Uruchamianie" i zobacz jest tam podejrzana nazwa...
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Kamillos

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Kamillos » 12 lip 2007, 23:55

Sposob I
Tak jak powiedzial Maciek.... skasuj plik
jezeli pisze ze jest uzywany wez menedzera zadan (CTRL+ALT+DEL) odszukaj proces i go zakoncz.....
Potem uzyj opcji 'WYSZUKAJ' i wpisz nazwe pliku... I go skasuj
Sposob II
Jezeli procesu nie ma w menedzeze zadan (w co watpie) i pliku nie da sie skasowac po jest uzywany.... Uzyj programu UNLOCKER istnieje tez polska wersja jezykowa http://www.programosy.pl/program,unlocker.html
Gdy go zainjstalujesz w menu kontekstowym bedzie zakladka UNLOCKER..
<font color=red><b>po prostu</b></font> kilknij prawym przyciskiem myszki plik ktory chcesz usunac i wybierz opcje UNLOCKER.
Asus P5PE-VM- Dual Core E2180 2x2.0Ghz- 2GB RAM Kingstone DDR- ATI HD3650 512MB- Samsung 300 GB HDD
<<

Szalik

Post autor: Szalik » 13 lip 2007, 02:39

Juz sobie poradzilem. Pliku nie moglem usunac bo ..... go nie bylo :D folder tez byl z kosmosu a wirus usunol sie sam, wylaczylem tylko przywracanie system (Moj komputer > panel sterowania > przywracnie systemu ) zresetowalem komputer i go juz nie bylo. Ale dzieki za rady.