miganie z koloru na kolor w html

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 21 kwie 2007, 23:19

miganie z koloru na kolor w html

Witam
jak zrobić aby tekst migał z koloru na kolor czyli np: z niebieskiego na zielony itd... ja wiem jak takie coś zrobić ale tylko na hiperłączach czyli wiecie odnośnikach do innych stron ale nie wiem jak tak zrobić na zwykłych tekstach

<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 22 kwie 2007, 12:47

Re: miganie z koloru na kolor w html

szpon, mam już dość twoich tematów o tworzeniu strony www!! Tyle osób juz ci dało linki do kursu html, a ty z nich w ogóle nie korzystasz. Zaraz zaproponuje zrobienie nowego działu "dla szpona" w którym bedziesz pisac co chcesz i kiedy chcesz.
Oczywiście też niebębdzie zliczania postów, i wszystkie tematy o stronach www. zostaną tam przeniesione. No sorry że to pisze ale naprawde zaczyna mnie to podkur***** a tak przokazji to google.pl no ale poco?? napisze na forum i sami mi to powiedzą, nie bede sie musiał męczyc.... sorry za ten post, mozecie z nim zrobić co zechcecie. :cisza:
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2007, 12:49 przez Rafal560, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 22 kwie 2007, 14:52

i co ty tu piszesz, myślisz że ja nie szukam, napisałem że znalazłem ten sposób ale tylko na hiperłączach a nie mogę znaleźć na zwykły tekst
ja przepraszam że daje takie tematy ale moja strona idzie na konkurs informatyczny u mnie w szkole a zależy mi żeby mnie docenili :]
ok już znalazłem sposób, wystarczyło dodać znacznik <div>...</div>

ok żebym nie zakładał następnego tematu to tutaj napiszę inne pytanie hehe
jak zrobić żeby odnośniki nie były podkreślone, próbowałem programem dreamweaver 8 i można nim usunąć podkreślenia ze wszystkich odnośników ale nie można pojedynczo, mogę też stworzyć plik graficzny ale takiego czegoś nie chcę, chcę zwykły normalnie napis który będzie odwoływał się do innej strony ale żeby nie był podkreślony
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2007, 15:59 przez szpon, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 22 kwie 2007, 21:10

Kod: Zaznacz cały

Jeśli znużyły Cię standardowe podkreślenia linków kierujących do innych stron WWW, użyj arkusza stylów CSS, aby się ich pozbyć.

Umieść poniższy kod między znacznikami <head></head> strony:

<style type=text/css>
a {
text-decoration: none;
}
</style>

Kod ten usunie podkreślenia z całego dokumentu HTML. Jeśli zależy nam na usunięciu jednego konkretnego podkreślenia, wystarczy użyć tego:

<a style="text-decoration:none" href="www.mojawitryna.pl">Nazwa hiperłącza</a> 
stary na dzień dzisiejszy jesteś dla mnie 0 jeśli chodzi o HTML i korzystanie z GOOGLE !! zacznij myśleć....
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 22 kwie 2007, 22:29

Mroczny wiem jestem cienki z HTML, ja naprawdę szukałem w google, ale pewnie źle szukałem wielkie dzięki
POZDRAWIAM

jeszcze pytanie, ale to już jest trochę trudniejsze więc nie dziwcie się że nie wiedziałem, szukałem od 7:00 godziny na google ale nic nie znalazłem, mianowicie
jak wchodzę na swoją stronę przez IE to są takie małe odstępy, jak przez firefoxie to są większe odstępy w napisach a jak przez opere to napisy w ogóle latają gdzieś po bokach, czy można zrobić tak żeby na wszystkich przeglądarkach wyświetlała się jednakowo ? bo przecież jest w necie wiele stron które funkcjonują idealnie na wszystkich, jak oni to zrobili ?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2007, 08:31 przez szpon, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 19 lip 2007, 23:43

A można spytać co to za strona idzie na ten konkurs, ja się tam żadnym htmlem nie przejmuje (przeczytałem kursy, znam podstawy CSS i mam cały kurs XHTM, HTML4, CSS, JavaScript na dysku). A nie możesz sobie pierwszego lepszego CMSa wgrać np na yoyo lub inny (zwykle lepszy) hosting wpisać artykuły teksty, itd, stronę zostawić na serwie, pliki skopiować przez ftp i zanieść do szkoły (jak panu informatykowi nie pójdzie na to podaj mu adres stronki w necie i tam sobie zobaczy)