Kłopoty z kartą graficzną pomocy!!!!!
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Re: Kłopoty z kartą graficzną pomocy!!!!!
Przegrzewa się.
Wyczyść obudowę komputera od środka z kurzu, oczyść dokładnie, ale delikatnie (!!) wiatraczek karty i jeśli masz ją podkręconą to obniż taktowanie rdzenia i pamięci do standartowych. Jeśli to nie pomoże to kup wydajniejsze chłodzenie.
Wyczyść obudowę komputera od środka z kurzu, oczyść dokładnie, ale delikatnie (!!) wiatraczek karty i jeśli masz ją podkręconą to obniż taktowanie rdzenia i pamięci do standartowych. Jeśli to nie pomoże to kup wydajniejsze chłodzenie.
Semper in altum
aha to dzięki potwierdziłeś moje obawy tak sądziłam że się przegrzewa 
Nie jestem Aniołem bo mam duszę Diabła
Sprawdź jakimś benchmarkiem czy się będzie przegrzewać jak otworzysz obudowę. Możesz też spróbować innych metod na chłodzenie wnętrza,
Semper in altum
no faktycznie się przegrzewała
a ty też tak miałeś 
Ostatnio zmieniony 7 lip 2007, 16:36 przez Keira, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jestem Aniołem bo mam duszę Diabła
Przegrzewanie
Znazlem latwy sposob na ten problem, mianowicie kupilem sobie wentylator za 80zl na procka i drugi malutki wentylatorek ktory ustawilem, aby wial na karte graficzna 
Wczesniej uzywajac intensywnie komputera no dobra nie oszukujmy sie
grajac wieczorem znudzony chcialem ogladac filmy i po prostu scinaly sie.
Jesli to nie pomoze to radze ustawic jakis wentylatorek na pamiec ram badz kupic i nalozyc nowa paste termoprzewodzaca na procesor kosztuje to grosze a przedluza zywotnosc procka pamietajmy przy tym, aby poprzednia warstwe pasty delikatnie usunac. Nie polecalbym tej bialej bo testujac co sie z nia dzieje (przypadkowo) po 2 tygodniach wychodzila z niej woda najlepsza to ta srebrna troche drozsza, ale naprawde warta zakupu.
Przepraszam za tak dlug wywod, ale nie chcialem nabijac postow.
Wczesniej uzywajac intensywnie komputera no dobra nie oszukujmy sie
Jesli to nie pomoze to radze ustawic jakis wentylatorek na pamiec ram badz kupic i nalozyc nowa paste termoprzewodzaca na procesor kosztuje to grosze a przedluza zywotnosc procka pamietajmy przy tym, aby poprzednia warstwe pasty delikatnie usunac. Nie polecalbym tej bialej bo testujac co sie z nia dzieje (przypadkowo) po 2 tygodniach wychodzila z niej woda najlepsza to ta srebrna troche drozsza, ale naprawde warta zakupu.
Przepraszam za tak dlug wywod, ale nie chcialem nabijac postow.