[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 1 in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 1
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
Wszystkie dane z dysków zniknęły - .::Forum.Portal24h.pl::.

Wszystkie dane z dysków zniknęły

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 lip 2007, 01:20

Wszystkie dane z dysków zniknęły

Witam, ogromnie bym prosił o pomoc. Instalowałem Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i coś źle zrobiłem i doszczętnie wszystkie dane z wszystkich dysków się usunęły :( :zalamany: . Czy jest jakiś program aby chociaż część danych przywrócić, miałem tam bardzo dużo ważnych rzeczy.

Z góry ogromnie dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 01:20 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 28 lip 2007, 09:31

Re: Wszystkie dane z dysków zniknęły

Oczywiście są takie programy. Wszystkich danych na pewno nie odzyskasz. Bardzo ważne jest to aby nie zapisywać nowych plików! Więc nie instaluj żadnych gier i zbędnych programów. Do czołówki programów ratujących skasowane pliki należą (wg Komputer Świata) DiskInternals NTFS Data Recovery, Handy Recovery, Recover My Files. Wszystkie programy są płatne, był jeden darmowy ale uzyskał bardzo słabą ocenę.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 09:33 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 lip 2007, 10:37

Iwan, a ja już pościągałem część tych programów które miałem z netu. To żeby użyć tego programu co podałeś to muszę wgrać te część danych co pobrałem na płytę i usunąć je wszystkie ??
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 28 lip 2007, 12:07

szpon, nie, teraz już za późno. Musisz zrozumieć pewną rzecz. Podczas gdy rzekomo usuwasz jakiś plik, system Windows nie wymazuje go z dysku a jedynie daje etykietkę "wolne miejsce, można zapisywać dane". Pliki po "usunięciu" dalej się tam znajdują, ale gdy zapiszesz tam już coś nowego to dane są praktycznie nie do odzyskania. Jedynym wyjściem są specjalistyczne firmy, ale takie usługi są bardzo drogie.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 lip 2007, 13:17

Rozumiem, że nawet jak bym format zrobił to by nic nie dało. Czyli nie mogę już żadnego zastosować :mur: :zdziwko:
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 28 lip 2007, 13:43

szpon, zboczę trochę z tematu, ale gdy chcesz na stałe usunąć dane z dysku to są do tego odpowiednie programy, np. Eraser, lub taka funkcja jest w Tune Up
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 lip 2007, 15:17

dane na stałe usunąć to wiem jakimi programami, ale ciekaw jestem czy one na serio są tak usunięte, że w ogóle się ich nie przywróci
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 28 lip 2007, 18:31

szpon pisze:ale ciekaw jestem czy one na serio są tak usunięte, że w ogóle się ich nie przywróci
W normalnych warunkach jest to praktycznie niemożliwe. Ale tak jak mówię są specjalistyczne firmy które się tym zajmują. Jednak są to baaardzo kosztowne operacje.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 28 lip 2007, 18:57

A słyszałem że jak się zrobi 7 razy format to wtedy już nie przywróci się w żaden sposób tych plików które były. Czy to prawda :?:
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 28 lip 2007, 21:54

7 razy format to wtedy już nie przywróci się w żaden sposób tych plików
no to spróbuj, IMHO gó**o prawda!
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 28 lip 2007, 22:25

Prędzej dysk ci padnie :]

Format to tylko, tak jak pisał Iwan, przypisywanie miejsca do zapisywania nowych danych. Dane nadal się tam znajdują dopóki nie zapiszesz czegoś nowego na dysku. Nie musisz nic instalować. Wystarczy, że Windows zainstalujesz i już D***A!

A tak naprawdę, musiałeś coś źle zrobić, przy instalacji pingwina, ale nie wiem co, bo tam się nie da nic źle zrobić! Widocznie nie potrzebnie formatowałeś partycje Windowsa :/.
Semper in altum