NET W NET24

Wszystko co związane z Internetem.

<<

MATI31

Post autor: MATI31 » 8 sie 2007, 18:02

NET W NET24

Otoz mam pytanie , posiadam abonament socjalny w tp ktory uniemozliwia mi podlaczenie neostrady a czy dalo by sie podlaczyc netie na tej lini tp majac ten abonament czy jest to wogole mozliwe?

<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 8 sie 2007, 21:04

Re: NET W NET24

Wydaje mi się że tak, po co korzystasz z telefonu domowego, nawet abonament :evil: socjalistyczny jest strasznie wysoki, lepiej z komóry dzwonić
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 8 sie 2007, 22:54

MATI31, oczywiście, że jest to możliwe... Ponieważ sam tak mam... To w niczym nie przeszkadza :super:
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

grzesiek669

Post autor: grzesiek669 » 8 sie 2007, 23:59

zrobisz jak zechcesz ale uważaj na tą NETIE

Była promocja że masz 1mb za 55 zł na łączu TP. Wystarczyło przez internet złożyć zamówienie i potem kurier przyjedzie i podpisujesz umowę.
Wszystko było by fajnie gdyby oni w ogóle mi go podłączyli (wszystko miało być podłączone w 24 godziny od momentu odłączenie neostrady, a czekałem około 2 tyg. i nie podłączali), a umowę z TP już miałem zerwaną i byłem bez neta.
Dzwoniłem do nich z pytaniami kiedy będę miał tego neta a oni tylko sobie terminy przedłużali że ( jeśli Internet nie będzie podłączony do 14 lutego to zaczynają eskalacje z TP, a gdy minął 14 luty to sobie przedłużyli do 24).

Na szczęście zadzwoniła do mnie pani z TP z propozycją założenia internetu 1mb za 60 zł .
Po telefonie od niej zaraz na drugi dzień pobiegłem na pocztę z rezygnacją z internetu od netii ( cale szczęście to oni sie nie wywiązali z umowy i nic mi nie groziło).

Później podpisałem umowę z TP, i jestem teraz szczęśliwym użytkownikiem Neostrady 1mb :padam:

PS: Podobno ten NET 24 jest bardzo słaby jakościowo gdyż jego prędkość odbiega od tej podanej w umowie.
<<

MATI31

Post autor: MATI31 » 9 sie 2007, 00:42

chodzi o to ze do tej pory mialem standartowy pakiet w tp czyli 50 zl miesiecznie a sie okazalo ze starsza w tamtym tyg zmienial abonament na socjalny bo ma komorke a wogle nie dzwoni z domowego jak cos to tylko odbiera z niego polaczenie i lepiej sie oplaca niz bulis 50 dych idlatego pozostaje wybor net24 nieciekawie jest z tym zamowienie bo troche trzeba poczekac 2 tyg to malo nie jest ale czesciej chyba sie wydluza niz skaraca ten czas no z neo nie mialem jeszcze stycznosci do tej pory mialem tylko przekleta radiowke
<<

ahilles107

Post autor: ahilles107 » 10 sie 2007, 00:02

grzesiek669 pisze: PS: Podobno ten NET 24 jest bardzo słaby jakościowo gdyż jego prędkość odbiega od tej podanej w umowie.
co ty gadasz ?? NET24 leży na tych samych łączach jak Neostrada i ma taką samą prędkość. a opóźnienia w zakładaniu neta w NETI są tylko dlatego ze tp gubi 20 razy twoje podanie o przeniesienie łącza do neti od nich.
Jak w tp pada linia to w neti też nie masz NETA i Odwrotnie ( w sumie wszystko zależy od TP bo Netia wykupuje tylko dostęp do pętli abonenckiej)

Bierz netie ( ja ci tak radzę chodź sam mam tp) przynajmniej nie będziesz odsyłany z byle problemem (z ich strony) do 9393 i na pytanie jakiego masz antywirusa - odpowiadasz Linuksa mam a koleś radzi ci żebyś go odinstalował i zainstalował Nortona (i podobne głupoty) sąsiad ma netie i mają całkiem przyjemną obsługę ;)
<<

grzesiek669

Post autor: grzesiek669 » 10 sie 2007, 17:22

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?new ... ace=Lead01

To sobie poczytaj o tym na tej stronie.

[ Dodano: Pią 10 Sie, 2007 17:30 ]
przynajmniej ja miałem takie problemy i wszyscy moi koledzy którzy to zakładali a było ich 4.

Osobiście ja miałem problem z podłączeniem tego internetu, a co do prędkości to wyczytałem na tej stronie. Może teraz to poprawili ale ja problemy miałem.
Zresztą ty nie masz wiele do stracenia to możesz zaryzykować.
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 10 sie 2007, 17:37

PS: Podobno ten NET 24 jest bardzo słaby jakościowo gdyż jego prędkość odbiega od tej podanej w umowie.
Na początku tak teraz już nie, mój kolega ma internet w netii i działa całkiem nieźle. Prędkość zbliżona do maks (512kb/s czyli 64kB/s), prędkość nie spada poniżej 40KB/s
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 12 sie 2007, 03:23

Wszystko jest fajnie i pięknie do póki nie natkniesz się na problemy techniczne. Gdy już się takowe pojawią NETIA Ci nic nie pomoże bo jest całkowicie uzależniona od TP. A ludzie telekomunikacji nie kwapią się do szybkiego naprawiania usterek. Jak masz gdzies w pobliżu centrale to net bedzie działał bez problemów.
<<

MATI31

Post autor: MATI31 » 22 sie 2007, 20:14

Okej może troszke teraz odbiegne od tematu, ale zamowilem netie, za tydzien powininien byc modem (tydzien temu dostalem od kuriera jakies papierzyska) i chciałbym się czegos zapytac : jakiej dlugosci kabel telefoniczny daja w netii?? Moj kolega ktory w tym samym momencie co ja zamowilem neo, dostal 5 metrowy kabel i musial kupic wiekszy bo ma daleko od telefonu kompa. Heh zreszta mieszkamy w szeregowcach i mamy taki sam uklad mieszkan w dodatku mieszkamy za sciana, wiec czy tez bede musial kupywac dodatkowy kabel??
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 22 sie 2007, 23:36

Ciekawa sprawa, bo ja dostałem z TP 5 metrów a mój kolega który zamawiał neo trochę wcześniej dostał 1,5m (tak na oko, ale kabelek króciutki), różniły się też kolorami :)
A tak w ogóle to kupno kawałka kabla telefonicznego to chyba nie jest jakaś wielka inwestycja :|
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 23 sie 2007, 01:07

To chyba zalezy jaki modem dostaniesz, albo od pana/pani która pakuje te zestawy :) Generacja losowa 5 metrów 2 metry 10 metrów :)