[moje smuty] co z naszym poziomem postów na forum?

Uwagi, propozycje i komentarze dotyczące naszego Forum.

<<

Nivener

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Nivener » 20 wrz 2007, 17:46

[moje smuty] co z naszym poziomem postów na forum?

Na początek pozdrawiam jakże zapracowaną do ostatniej kropli potu na skroni administrację :wstyd:

Zacznę od tego iż proszę o nie schodzenie z tematu jak to sie odbywa na 80% takich tematów ! :mad: bo mija to sie z celem ! :mur:

A teraz treść właściwa :

Kod: Zaznacz cały

Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki był główny cel utworzenia tego forum ?
Bo jakoś chyba minęło sie to z celem ! Bo jak narazie jest tu pełno syfu !
Nie mówiąc już o 'enteligętnych' użytkownikach ! bo jak widzę że koleś pisze chyba 3 raz ten sam temat który już 2-u krotnie lądował w koszu i na dodatek non-stop łamał ten sam punkt regulaminu ! :mur: no i jeszcze ostatnio miałem niezły ubaw z user'a który napisał temat w którym jakże wychwalał ten 'zajefajny' portal i na końcu dodał 'Chciałbym zostać administratorem...' no boże mój drogi ! a ja chciałbym zostać zębową wróżką ! i jeszcze sprawa reakcji pewnych user'ów na mą 'prowokacje' w 2 tematach z 'Hardware' która w ogóle zbiła mnie z nóg ! bo nie dość że sie nakręcali to jeszcze nie potrafili wkońcu zrozumieć że robię to specjalnie !
a co do pracy administracji to jest momentami tragiczna ! wg. mnie powinny lecieć warny na lewo i prawo, bo może to w końcu by przywołało porządek na forum ! bo to jest jakaś wylęgarnia Neobadziewia ! i bez urazy bo znam kilku user'ów i nic do nich nie mam ! bo chyba jako jedyni trzymają poziom tego forum ! 
swoje powiedziałem :) jak chcecie to możecie zamknąć temat :) albo niech sie ktos wypowie, tylko proszę o niepisanie user'ów którzy ledwo co mają 50 postów, bo jednak nie wiecie o co biega w tym temacie :chytry:
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2007, 09:02 przez Nivener, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 20 wrz 2007, 18:47

Re: [kolejne smuty] co z naszym poziomem postów na forum?

Mroczny, za tą twoją prowokacje też powinieneś oberwać ze 2 warny, bo to jest wprowadzanie użytkownika w błąd.

A następnie, to zaznaczam, że nie każdy, kto ma Neostradę, jest Dzieckiem Neo.
Bo czy ja wyglądam na jakiegoś ciecia, który spamuje na lewo i prawo, wyzywa userów?
Mroczny pisze:bo jak widzę że koleś pisze chyba 3 raz ten sam temat który już 2-u krotnie lądował w koszu i na dodatek non-stop łamał ten sam punkt regulaminu !
Ach..., co za okropieństwo, ale czemu piszesz to w sprawie do wszystkich, skoro to JEDEN user zrobił? Zabaw się z nim na PW jak chcesz...

PS. Nie masz co egzekwować pracy administracji, bo może im się to podoba co? Może lubią usuwać tematy. A poza tym to nowi userzy tworzą takie badziewne tematy, więc od razu na "dzień dobry" nie można im dawać warna.
Semper in altum
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 20 wrz 2007, 19:02

bartekmp pisze:A poza tym to nowi userzy tworzą takie badziewne tematy, więc od razu na "dzień dobry" nie można im dawać warna.
Czemu nie można? Przez ile trwa ten immunitet, jeśli można wiedzieć?
bartekmp pisze:nie każdy, kto ma Neostradę, jest Dzieckiem Neo.
Bo czy ja wyglądam na jakiegoś ciecia, który spamuje na lewo i prawo, wyzywa userów?
Heh, dobra, ja nic nie mówię. :D
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 20 wrz 2007, 19:26

Piki pisze:Czemu nie można? Przez ile trwa ten immunitet, jeśli można wiedzieć?
No na pewno nie można dać warna za pierwszego i drugiego posta, chyba że, były by naganne. Nowy user musi się zapoznać z regulaminem i zasadami w końcu nie?
Semper in altum
<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 20 wrz 2007, 19:37

I przez takie właśnie myślenie jest syf na forum. Moim zdaniem to już sprawa tego świeżaka, czy najpierw przeczyta regulamin czy weźmie się za zakładanie tematów (ew. odpowiadanie w już istniejących).
<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 20 wrz 2007, 19:56

Dobra to najlepiej wywalmy wszystkich leszczy z tego forum, tylko wtedy nawet nie będzie komu pomagać w trudnych sytuacjach, bo Ci bezbłędnie piszący posty i zakładający forum pewnie wszystko będą potrafili itd.
Mógłby mi ktoś powiedzieć jaki był główny cel utworzenia tego forum ?
mi to sie wydaje że forum to forum, nie ma konkretnego powodu dla którego jest zakładane tu można rozmawiać o sprzęcie komputerowym jak i piłce nożnej więc jak dla mnie pytanie bez sensu.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Nivener » 20 wrz 2007, 21:21

bartekmp, wiesz co ? sory ale pieprzysz 3 po 3 ! bo jeżeli piszesz posta czy zakładasz temat to oznacza że znasz regulamin więc fakt złamania któregoś z punktów jest równoznaczny z dwiema (głównymi) opcjami :
- user nie czytał regulaminu co jest jego obowiązkiem !
- ma nas i administrację w D U P I E !
a co do prowokacji to kul dajcie mi 2 warny i jeszcze tym co sie nakręcali bo jednak wdawali sie w zbędną dyskusje, bo przecież tyle sie mówi o Neognitach których powinno sie zignorować lub po prostu wpisać w jeden post a nie 10 !
hmm... nie mówię że każdy kto ma neo jest jakiś deb czy co ?! ja też miałem neo, ale co mam powiedzieć o kolesiu który ma 9 lat dostaje neo za 1zł od rodziców i wbija na foru mz tekstami które widział w telewizji ?? :wstyd: zastanów sie nad tym co mówisz !
minas pisze:mi to sie wydaje że forum to forum, nie ma konkretnego powodu dla którego jest zakładane tu można rozmawiać o sprzęcie komputerowym jak i piłce nożnej więc jak dla mnie pytanie bez sensu.
wg. mnie to forum miało mieć za cel pomaganie ludziom i swobodę dyskusji, ale na poziomie który powoli zanika !
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2007, 21:22 przez Nivener, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 20 wrz 2007, 21:44

Sorry , że mam te 30 kilka postów , ale muszę się udzielić , bo od dawna czytam forum , ale nie byłem nigdy zarejestrowany : ] .

Co do tematu Mroczny ma rację forum 'spada' na psy . Kiedyś jak weszło na p24h od razu co to forum i dużo ludzi się wypowiadało , na bardzo nawet ciekawe pytania , było bardzo dużo pomocy ze strony forumowiczów , tematy były pisane z sensem . Ah to były czasy przynajmniej neo nie była za 1 zł xD . Pozdrawiam !
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 20 wrz 2007, 22:50

Aha więc wy także zakładajcie więcej tematów na ciekawe i pomocne tematy pytajcie o jakieś niezrozumiałem rzeczy a nie jeździcie po tych którzy zakładają ponownie tematy np jak sformatować windowsa. Dla mnie bardziej bezsensu jest temat "pożegnanie" chyba dobrze każdemu znany i to jego autora bym zjechał bardziej niż jakiegoś małolata pytającego o format win.
Moim zdaniem jak forum się pojawiło to także mieliście mniej wiedzy na rózne tematy zaczeliście wchodzić na forum czytac tematy interesować sie niektórymi sprawami pisanymi tutaj i sie teraz mądrzycie że na forum spada poziom a to nic dziwnegoi skoro uważacie się za najmądrzejszych ( to oczywiście nie o wszystkich którzy tutaj zaglądają ale na pewno pasuje to do wielu użytkowników ) i niektóre problemy są dla was banalne.
wychwalał ten 'zajefajny' portal i na końcu dodał 'Chciałbym zostać administratorem...'
A chwalenie forum chyba nie jest zabronione to tylko opinia kogoś - nie ważne czy mądra czy głupia ale jest to czyjaś opinia.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 21 wrz 2007, 00:17

Mroczny więc tak o:
1. Na tym forum nie robi się błędów ortograficznych a jak już się robi to potem poprawia się je. Ty zrobiłeś 3 błędy, narazie (na razie), wkońcu (w końcu), enteligętnych (inteligentnych)

2. Według mnie ten temat to też syf który zaśmieca forum. Poza tym zastanów się, na forum jest dużo ponad 5000 użytkowników, czasami administracja może nie wyrabiać.

3. Główny cel utworzenia tego forum - moim zdaniem każdy sam potrafi na to odpowiedzieć. A ja zadam takie pytanie:
czy chcecie aby to forum dalej istniało :?: - ja z całą pewnością TAK :D
że nie każdy, kto ma Neostradę, jest Dzieckiem Neo.
zgadzam się

PS: Mroczny bez obrazy ;)
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2007, 00:20 przez szpon, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 21 wrz 2007, 07:32

szpon pisze:enteligętnych
Tu chodziło chyba o inteligentnych inaczej ;)
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 21 wrz 2007, 09:18

Posty sprzeczne z regulaminem?
Obecnie brak zgłoszonych postów w kolejce do moderacji więc sytuacje oceniam jako:
SUPER (wszystkie posty są zgodne z Regulaminem (wg WAS) i Wam sie podobają) :P

Mroczny pisze:ale na poziomie który powoli zanika !
Przypomne tylko ze "poziom" (jak to nazwałeś) kształtujesz m.in TY Wiec moderacja i Administracja nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma wpływu na poziom postów...

Nie mam zielonego pojecia po co ten temat i do czego ma on doprowadzic. Czy sa to tylko niczego niewarte zażalenia, wylewanie smutków chwili. Bo nic z pierwszego postu nie wynika na w tej kwestii... A może mamy przyjmowac na forum tylko Uzytkowników z danym poziomem IQ wg certyfikatu wydanego przez okreslona organizacje?
Carlik pisze:Kiedyś
Typowy syndrom zapamietywania tylko "dobrych rzeczy", a zapominania o "tych złych", "sentyment przeszłosci".
szpon pisze:Poza tym zastanów się, na forum jest dużo ponad 5000 użytkowników, czasami administracja może nie wyrabiać.
Czyt wyzej: "brak zgloszonych postow do moderacji" wiec nie jest źle.
3. Główny cel utworzenia tego forum - moim zdaniem każdy sam potrafi na to odpowiedzieć.
Pierwszy dział Forum, pierwszy dział strony głownej.
minas pisze:Moim zdaniem jak forum się pojawiło to także mieliście mniej wiedzy na rózne tematy zaczeliście wchodzić na forum czytac tematy interesować sie niektórymi sprawami pisanymi tutaj i sie teraz mądrzycie że na forum spada poziom a to nic dziwnegoi skoro uważacie się za najmądrzejszych
Ktoś Wam pomógł zdobyć wiedze gdy byliscie "dziecmi neo", a teraz nie chcecie pomagać dzieciom neo? Czy od razu rodzicie się z wiedzą poziomu studenckiego? Czy nauczyciele Wam nic nie przekazuja z wiedzy bo przeciez jestescie "g.łupsi" od nich? wtedy nikt nigdy by nic się nie nauczył...

Mroczny, proszę o przykłady rozpoczętych przez Ciebie tematów w których "propagowałeś" wysoki poziom intelektualny dyskusji na Forum. Masz jakieś tematy w dziale "Sprawdzone porady" a może jakis napisales i chcesz zeby został tam umieszczony? Nie? Lub mój PW najwidoczniej szwankuje, muszę zgłosić się do Admina (do mnie) zeby przejrzał co dzieje sie nie tak z komunikacja PW miedzy nami...

Przestroga dla innych próbujacych zakładać takie tematy: naprawe poziomu postów zaczynajcie od swoich postów!
Inaczej dyskusja nie ma sensu...

Ostrzeżenie dla Mroczny jest wynikiem jego prośby o nie. Daje przykład "dzieciom neo", ze wszyscy są traktowani równo na forum. I wszyscy muszą przestrzegac Regulaminu i Netykiety (owszem - trudne słowo! ;) )

Skarg na Moderatorów nie miałem od na pewno kilku ładnych miesiecy (już nie pamietam kiedy). Wiec dyskusja w te stronę nie ma żadnych podstaw. Choc sam mam "pewne" zastrzeżenia które będę wyjasniał jak zawsze kanałami bardziej prywatnymi...
Ostatnio zmieniony 1 sty 1970, 01:00 przez Maciek, łącznie zmieniany 3 razy.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 21 wrz 2007, 09:33

Maciek pisze:Obecnie brak zgłoszonych postów w kolejce do moderacji więc sytuacje oceniam jako:
SUPER (wszystkie posty są zgodne z Regulaminem i Wam sie podobają) :P
Widzisz mroczny a więc wszystko jest w porządku. Ja nie wiem czy wszyscy boją sie zgłaszać posty do moderacji, żę będą mniej lubiani hehe czy co. W rzeczy samej nic nie jest zgłoszone, więc nie wolno tu winić moderacji i administracji.
<<

Alkohol

Post autor: Alkohol » 21 wrz 2007, 14:13

Mhroczny, faktycznie wiesz coś o poziomie forum. Biorą pod uwagę twoje nowe dzieło.

Pozatym, może weźcie pod uwagę fakt swojego dorastania? On też wpływa na wasze postrzeganie poziomu forum.
<<

Yakoob

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Yakoob » 21 wrz 2007, 15:18

"Poziom" jest słaby na forum, bo powiedzmy sobie szczerze, na forum wchodzą dzieci od 13-15 lat [takich jest najwięcej piszących na tym forum]. I zdarzy się 1 taki młodzieniec na 100 z którym normalnie można porozmawiać o powaznych tematach, a nie "co zrobił głupiego w szkole" czy "Jakiego masz psa"? Poziom spada bo mlodzi ludzie nie mają pojęcia jeszcze o polityce i sprawach ważnych i interesujących. Tyle, czekam na krytyczne pioruny kierujące się w moją stronę, bo do tego już się przyzwyczaiłem...
Po kiego ciula dajecie charakterystyke swoich komputerów w opisie?!
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Nivener » 21 wrz 2007, 15:37

heh... prawda jest taka że jest tu w kij użytkowników z których może koło 15% udziela sie na forum :wstyd: a tak szczerze mówiąc to nie spodziewajmy sie cudów :] Mr. Admin zarabia na nas wiec dłuugo sie nic tu nie zmieni :]
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 21 wrz 2007, 15:48

Mroczny pisze:Mr. Admin zarabia na nas wiec dłuugo sie nic tu nie zmieni
:rotfl: :mur:
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 21 wrz 2007, 16:27

Yakoob

Spoko zaliczam się do tej grupy 'dzieci od lat 13-15' . Szczerze ci powiem Yakoob , że troszkę mnie tym uraziłeś , chociaż staram się za bardzo 'nie przynależeć' do tej grupy , ale myślę , że wiek w niektórych przypadkach nie ma za dużego znaczenia : ]
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Topic author

Ekspert

Post autor: Nivener » 21 wrz 2007, 16:48

Maciek pisze::rotfl: :mur:
hahaha jeszcze powiedz że to wszystko robisz z dobroci serca i nie masz z tego nawet grosza zysku _-_ :wstyd:
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 21 wrz 2007, 17:02

Mroczny , a w jaki sposób admin by mógł na nas zarabiać ? :zdziwko: