[szukam] programu - spolszczenia

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

adamino

Post autor: adamino » 23 paź 2007, 23:21

[szukam] programu - spolszczenia

Witam
kiedyś ściągnąłem z tej strony (prawodopodobnie) program który zawierał bardzo dużą ilość spolszczeń, była tu również strona z wieloma spolszczeniami...
Czy ktoś mógłby podać mi nazwę tego programu i/lub adres tej strony ?
ps. Pamiętam że Maciek pisał że jak na tej stronie nie ma spolszczenia, to nie ma go prawdopodobnie nigdzie ;)

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 24 paź 2007, 15:16

Re: [szukam] programu - spolszczenia

Był i jest taki program, ale nie ze spolszczeniami tylko kodami do gier. A słowa dobrze kojarzysz, tyle ze dotyczą one tego właśnie programu i kodów do gier :)
CheatBook-DataBase 2007
http://www.portal24h.pl/component/optio ... fo/id,694/
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 24 paź 2007, 16:24

Iwan, jemu chodziło o spolszczenia a nie o kody. Ale nie ma takiego programu a strona ze spolszczeniami to portal24h :P , chyba adamino się pomylił i o kody mu chodziło.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2007, 16:25 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

adamino

Post autor: adamino » 24 paź 2007, 20:08

Dzięki to właśnie ten program.
Coś mi się pomyliło ze to jest ze spolszczeniami.
btw bardziej by mi się to przydało jakby rzeczywiście zawierało spolszczenia a nie kody ;)
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 24 paź 2007, 20:35

adamino pisze:btw bardziej by mi się to przydało jakby rzeczywiście zawierało spolszczenia a nie kody ;)
Pomyśl ile taki program by musiał zajmować :) No chyba ze pobierałby dane z serwera.... ale to wiązałoby się z dłuższym oczekiwaniem na plik i wymaganym dostępem do internetu :] Poza tym, co tydzień, dwa musiałyby pojawiać się aktualizacje...
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 25 paź 2007, 23:45

Pomyśl ile taki program by musiał zajmować :) No chyba ze pobierałby dane z serwera.... ale to wiązałoby się z dłuższym oczekiwaniem na plik i wymaganym dostępem do internetu :] Poza tym, co tydzień, dwa musiałyby pojawiać się aktualizacje...
Taki program można bardzo prosto w NSIS* (Nullsoft scriptable install system) napisać, można też wykorzystać bardziej zaawansowany język typu Delphi czy C++ ale to niestety wymagało by dużych umiejętności

*Dam demko napisane właśnie w NSIS, ale teraz nie mam czasu.

[ Dodano: Pią 26 Paź, 2007 23:22 ]
Obiecałem że pokażę jak zrobić prosty downloader :)
Teraz dotrzymuje słowa :)
Obrazek
Tak wygląda główne okno programu
skrypt
Skrypt trzeba uzupełnić o bezpośrednie linki do plików, aby downloader działał

To jest tylko przykład działania takiego programu, korzystając z delphi czy c++ można zrobić
znacznie lepszy downloader, ale to już jest trudne