[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 2
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 2
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag font line 2 in Entity, line: 2
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: r line 1 and font in Entity, line: 2
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Extra content at the end of the document in Entity, line: 2
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 73: Attempt to read property "textContent" on null
[spis] Programy na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a - .::Forum.Portal24h.pl::.

[spis] Programy na Linuksa

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Capon » 25 paź 2007, 16:22

[spis] Programy na Linuksa

Witam!
ostatnio sobie kupiłem najnowszego Linu<font color=red><b>ks</b></font>a i prosiłbym o spis programów pod Linu<font color=red><b>ks</b></font>a.
wiem że na najnowszym chodzą pliki Windowsowskie ale zawsze to linuxowe lepiej chodzą i <font color=red><b>w ogóle</b></font> ;)
Polecajcie progi!

cześć i z góry dzięki!

Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 27 paź 2007, 09:32

Re: [spis] Programy na Linuksa

1. Okresl jakiego Linu<font color=red><b>ks</b></font>a.
2. Okresl kategorie programow, bo programow na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a tak samo jak na windowsa sa miliony/milirady (?!)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Capon » 27 paź 2007, 16:03

Maciek pisze:1. Okresl jakiego Linu<font color=red><b>ks</b></font>a.
2. Okresl kategorie programow, bo programow na Linu<font color=red><b>ks</b></font>a tak samo jak na windowsa sa miliony/milirady (?!)
jak najnowszy linux to chyba logiczne że chodzi o mandrive 2008 :)
a jeśli chodzi o rodzaje programów to wszystkie po trochu :)
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 27 paź 2007, 17:38

jak najnowszy linux to chyba logiczne że chodzi o mandrive 2008
No nie wiem, czy jest nadal najnowszy ;)
a jeśli chodzi o rodzaje programów to wszystkie po trochu
Skorzystaj z wyszukiwarki pakietów programów, nie wiem jak ona się w Mandrivie nazywa (na Ubuntu - Synaptic, na SuSE - YaST). Tam masz w ciul pakietów z opisami.

Jak ci to nie pasuje, to skorzystaj z forumowego supportu Mandaryny, na jej polskim forum, znajdź nazwę programu, wejdź do Konsoli, zaloguj się jako root, wpisz urpmi i nazwę pakietu/programu, który wyszukałeś na forum i powinno go wyszukać i zainstalować.

Nie wiem, czy tak trudno było wejść na stronę Mandrivy, znaleźć te programy i dowiedzieć się czegoś więcej nawet, ale widać wolałeś pójść na łatwiznę.
Semper in altum
<<

Capon

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Capon » 28 paź 2007, 00:50

a wiecie może jak instalować pliki na linuxie ??
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 28 paź 2007, 10:04

Capon pisze:a wiecie może jak instalować pliki na linuxie ??
Tak dowiedziałem sie tego od Pana Google...
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"