[problem] Wszystkie linki kierują do google

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 1 lis 2007, 21:34

[problem] Wszystkie linki kierują do google

Witam, mam denerwujący problem mianowicie. Gdy ktoś mi wyśle link na AQQ jakiś, jak go otworzę to otwiera mi się strona google. Ale nie tylko w oknie rozmowy AQQ (wszędzie), jak włączę program jakiś np Avast i daj na napis (link rejestracja) to cały czas otwiera mi się google. Jak w AQQ kliknę Pomoc i Strona domowa to na google idzie, w gadu-gadu tak samo, po prostu wszędzie, co kliknę w link do Google mi się otwiera. Google mam ustawioną jako stronę startową, ale przecież to nie od tego. Próbowałem zmieniać domyślną przeglądarkę na inną niż firefox, ale nie pomogło, otwierało się w inne przeglądarce, ale też na google.pl. Bardzo proszę o pomoc

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 1 lis 2007, 21:45

Re: [problem] Wszystkie linki kierują do google

Google mam ustawioną jako stronę startową, ale przecież to nie od tego.
Problem jest na tyle zwariowany, że nawet mało istotny szczegół może mieć znaczenie... Zobacz czy jak zmienisz stronę startową na, np: Onet, to czy klikając na linki będzie się wyświetlać strona Google czy Onet. :zdziwko:
Możliwe, że to jakiś sprytny robak albo wirus. Kilka standardowych kroków:
- wyczyść pamięć przeglądarki (całą!),
- przeskanuj komputer programem ad-aware - pobierzesz go z TEJ strony. Oczywiście przed skanowaniem pobierz aktualizację - wtedy skuteczność programu znacznie się zwiększa,
- wyczyść rejestr programem CCleaner - pobierzesz go z TEJ strony.
Tradycyjnie przebadaj procesy.
Nie są to jakieś innowacyjne metody, ale od tego najlepiej zacząć...
Ostatnio zmieniony 1 lis 2007, 21:48 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 2 lis 2007, 11:21

Re: [problem] Wszystkie linki kierują do google

Okazało się, że wszystkie linki kierowały do strony startowej, czyli startową zmieniłem na wp to do wp kierowały, ale już naprawione. Przeskanowałem ad-aware i Spybotem - coś tam wykryły, usunąłem i już tak się nie dzieje :D