Problem z logowaniem się do użytkownika...
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
• Strona 1 z 1
Witam! mam problem, zaraz po formacie jak włączałem kompa to pojawiło mi sie logowanie do użytkownika, tego właśnie nie lubię. Włączam kompa system sie załaduje i przed Zapraszamy jest wybór użytkownika którego tam nie powinno być bo zaraz po załadowaniu systemu było zapraszamy i pojawiał się pulpit a teraz żeby sie pojawił musze kliknąć w "admin" bo taka mam nazwe użytkownika a ja tego właśnie nie chcem, nie moge tego wyłączyc zeby było jak dawniej to pomoże ?! bardzo prosze Was o pomoc... nie chcem wpisywac zadnego hasła ani klikac zeby sie pulpit pokazał wiecie o co chodzi <font color=red><b>po prostu</b></font> jak to wyłączyć ? Z góry dzieki wielkie za pomoc ! mam na myśli sprawdzoną metodę a nie odpowiedź typu "spróbuj tego bo słyszałem że może działać"
Re: Problem z logowaniem się do użytkownika...
Ja bym cycu13 prosił ciebie o stosowanie zasad ortografii i znaków interpunkcyjnych, bo twoja wypowiedź razi mnie w oczy...
Może najpierw popraw temat, a potem ci pomożemy? Ważne jest, aby pisać po polsku, a nie pisać jakąś zmodyfikowaną jego odmianą...
Podsumowując - popraw ortografię, powstawiaj przecinki i kropki, a dostaniesz poradę.
Na przyszłość polecam stronę Google.pl - tam możesz znaleźć wszystko co chcesz.
Może najpierw popraw temat, a potem ci pomożemy? Ważne jest, aby pisać po polsku, a nie pisać jakąś zmodyfikowaną jego odmianą...
Podsumowując - popraw ortografię, powstawiaj przecinki i kropki, a dostaniesz poradę.
Na przyszłość polecam stronę Google.pl - tam możesz znaleźć wszystko co chcesz.
Semper in altum
Spróbuj porad opisanych na tej stronie (robisz na własną odpowiedzialność):
Nie wiem czy dokładnie oto Ci chodziło, ale możesz spróbować.
Kod: Zaznacz cały
http://support.microsoft.com/kb/315231/pl
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
z tym rejestrem to wole nie ryzykowac... może macie jeszcze jakas metode ? bo to zeby zaznaczyc w Panelu sterowaniu w Kontach uzytkownika to żeby nie używał ekranu powitalnego to też nie działa... musi byc jakis sposob na pewno ! a to jest takie denerwujące że szok
AMD Athlon(tm) XP 2600+, 2.1 GHz
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Ge-Force 7600GS 256MB DDR3
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Nie przesadzaj, najpierw zrób kopię rejestru a potem zmień wartości Jeśli coś się potem będzie sypać, przywróć kopię, 2x klikając i potwierdzając.cycu13 pisze:tym rejestrem to wole nie ryzykowac...
Dokładnie jak powiedział "Iwan" stwórz kopie zapasową rejestru systemu:
lub
Znajdują sie tu opisy pomagające w zrobieniu kopi rejestru.
Albo programem:
http://www.pcworld.pl/news/66854.html
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;322756
Albo programem:
Ściągnij:Opis Back4WinXP 5.0.3.0:
Niezwykle przydatne narzędzie tworzenia kopi zapasowych. Program potrafi tworzyć kopie jako samo rozpakowujące archiwa dzięki czemu staje się zbędne dodatkowe oprogramowanie dekompresyjne. Automatycznie przycina archiwa do zadanej wielkości oraz jest w stanie monitorować na bieżąco system i wykonywać kopię najważniejszych dla nas plików na wypadek awarii. Program posiada dobrze rozwinięty generator raportów, możliwość pauzowania zadania oraz możliwość przypisywania komentarzy ZIP.
http://www.download.net.pl/1769/Back4WinXP/
Ostatnio zmieniony 18 lis 2007, 09:01 przez Szlachta, łącznie zmieniany 4 razy.
1:
AMD Athlon 64 2.8Ghz| 2Gb Ram|ATi HD2600Pro 512/128| Samsung 120GB| 450W|
2:
AMD Phenom x4 3.2Ghz| 8GB Ram| ATi HD6970HiS 2048/256| 2x WD Caviar 640GB| 650W|
3: Acer Aspire 5560
AMD A4 3300M| 4GB Ram| ATi 6480G 512/128| 320GB|
AMD Athlon 64 2.8Ghz| 2Gb Ram|ATi HD2600Pro 512/128| Samsung 120GB| 450W|
2:
AMD Phenom x4 3.2Ghz| 8GB Ram| ATi HD6970HiS 2048/256| 2x WD Caviar 640GB| 650W|
3: Acer Aspire 5560
AMD A4 3300M| 4GB Ram| ATi 6480G 512/128| 320GB|
kurcze tyle tej zabawy z tym rejestrem... jak naprawde nie ma innego sposobu na to to chyba będe musiał sie z tym rozprawić... chyba że cos innego sie znajdzie koledzy ?
AMD Athlon(tm) XP 2600+, 2.1 GHz
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
Gigabyte GA-7VT600
DDR 1GB Kingston
120GB ATA Segate
JEST (powinno pomóc)
Wchodzisz: menu start --> Panel sterowania --> Konta Użytkowników --> Zmień sposób lub wylogowywania użytkowników --> (odznaczasz)"Użyj ekranu powitalnego".
Wchodzisz: menu start --> Panel sterowania --> Konta Użytkowników --> Zmień sposób lub wylogowywania użytkowników --> (odznaczasz)"Użyj ekranu powitalnego".
mateuszek1995, czytaj uważnie wszystkie posty
cycu13 pisze:bo to zeby zaznaczyc w Panelu sterowaniu w Kontach uzytkownika to żeby nie używał ekranu powitalnego to też nie działa...
cycu13 to nie wiem jak chcesz uzyskać rozwiązanie z takim podejściem, przecież napisali ci, że kopie rejestru robisz, jak nie wiesz jak to ci wyjaśnię.
Start, Uruchom, wpisujesz regedit, dajesz OK. Następnie Plik - Eksportuj, wybierasz miejsce gdzie chcesz zapisać plik rejestru wyeksportowany (miejsce zapisu dowolne, może być nawet w 20 pod folderach , zupełnie tak jak byś kontakty GG eksportował. A zaimportować ten wyeksportowany plik to już chyba wiesz jak.
Na prawdę się nic nie stanie jeżeli stworzyć kopię, jeżeli az tak namieszasz, że komputer nie będzie chciał ci się uruchomić to włączysz go w trybie awaryjnym lub ostatniej znanej dobrej konfiguracji i wyeksportujesz plik. Dla większej pewności hehe, możesz zrobić sobie obraz partycji Windowsowej np. Nortonem Ghostem.
Start, Uruchom, wpisujesz regedit, dajesz OK. Następnie Plik - Eksportuj, wybierasz miejsce gdzie chcesz zapisać plik rejestru wyeksportowany (miejsce zapisu dowolne, może być nawet w 20 pod folderach , zupełnie tak jak byś kontakty GG eksportował. A zaimportować ten wyeksportowany plik to już chyba wiesz jak.
Na prawdę się nic nie stanie jeżeli stworzyć kopię, jeżeli az tak namieszasz, że komputer nie będzie chciał ci się uruchomić to włączysz go w trybie awaryjnym lub ostatniej znanej dobrej konfiguracji i wyeksportujesz plik. Dla większej pewności hehe, możesz zrobić sobie obraz partycji Windowsowej np. Nortonem Ghostem.
Ta opcja jest tylko do tego aby nie pokazywały sie nazwy użytkowników i obrazki (sam będziesz musiał wszystkie dane wpisywać), tak jak było w starych wersjach Windows min. 98, i 95.mateuszek1995 pisze:JEST (powinno pomóc)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2007, 21:17 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.