[Problem] odzyskiwanie danych z dyskietki 3,5
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Mam mianowicie taki problem, że nie mogę wyciągnąć plików z dyskietki a jak ją włączę to wyskakuje mi komunikat : Dysk nie jest sformatowany, czy chcesz go sformatować ? Chciałbym zaznaczyć że dyskietka nie jest uszkodzona i przed wyskoczeniem błędu kilka chwil wcześniej działała jak trzeba. Pomóżcie mam tam pliki, których nie mogę stracić bo to gardłowa sprawa.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 17:10 przez jack ryan, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [Problem] odzyskiwanie danych z dyskietki 3,5
hmm, mi to wygląda na to, że położyłeś dyskietkę gdzieś koło magnesu (głośnik, komórka) lub innego źródła promieniowania magnetycznego. w takim wypadku to po faworach.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
nic mi o tym nie wiadomo, choć mogę się mylić. jeśli jest tak, jak przedstawiłem w pierwszym poście, to zniekształceniu uległy mikro pola magnetyczne pod postacią ktorych są zapisane dane na dyskietce. Tego już nic nie przywróci do stanu wcześniejszego.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Problem rozwiązany pożyczyłem od kumpla Bad Copy Pro i odzyskałem pliki.
Dziękuję za chęć pomocy. Proponowałbym nie zamykać tematu, gdyż można by tu umieszczać rozwiązania z odzyskiwaniem danych z różnych nośników wymiennych o ile taki temat jeszcze nie istnieje.
Dziękuję za chęć pomocy. Proponowałbym nie zamykać tematu, gdyż można by tu umieszczać rozwiązania z odzyskiwaniem danych z różnych nośników wymiennych o ile taki temat jeszcze nie istnieje.