[problem] Nagrywarka DVD nie czyta Gothica 3

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 19 gru 2007, 15:48

[problem] Nagrywarka DVD nie czyta Gothica 3

Witam, mój kolega ma nagrywarkę LG i powiada, że oryginalny Gothic 3 mu się nie odtwarza. Mówi, że płyta nie jest mocno porysowana, na początku też miał podobne problemy, ale odtwarzało mu jak nie chciało to restartował kompa i działało. Teraz w ogóle gothica 3 mu nie odtwarza, grę ma na pewno oryginalną bo sam widziałem.

PS: mówi, że inne płyty mu odtwarza, tylko z tym gothiciem ma problem
Ostatnio zmieniony 19 gru 2007, 15:52 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Rafal560

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Rafal560 » 19 gru 2007, 16:11

Re: [problem] Nagrywarka DVD nie czyta Gothica 3

szpon pisze:Witam, mój kolega ma nagrywarkę LG i powiada, że oryginalny Gothic 3 mu się nie odtwarza. Mówi, że płyta nie jest mocno porysowana, na początku też miał podobne problemy, ale odtwarzało mu jak nie chciało to restartował kompa i działało. Teraz w ogóle gothica 3 mu nie odtwarza, grę ma na pewno oryginalną bo sam widziałem.

PS: mówi, że inne płyty mu odtwarza, tylko z tym gothiciem ma problem
hmm to chyba oczywiste że płyta jest spsuta, niech kupi nową gre albo zobaczy na innym kompe... ale jeżeli inne płyty działają...
Pozdrawiam wszystkich czytających mój podpis, żyjcie długo i szczęśliwie :]
<<

welll1

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: welll1 » 19 gru 2007, 16:20

Proste jego LG jest czytnikiem myślącym i nie chce dopuścić do tego aby taki badziew jak Gothic 3 został zainstalowany na jego komputerze :rotfl:

A tak na poważnie update biosu nagrywarki, jak nie pomoże to niech sprawdzi płytę na innym komputerze. Jak nie działa to skoro ma taką oryginalną może uda mu sie ją wymienić (bo skoro rys i pęknięć nie ma to nie jest jego wina)
<<

ziemniak1600

Post autor: ziemniak1600 » 19 gru 2007, 16:26

@UP
Bios nic niedaje od odczytu plytek

@TOP

Plytki DVD maja to do siebie ze lekkie ryski i kapota-plytke mozna wywalic jak neiczyta(ewentualnie ja lekko przetrzec,ale to rzadko cos daje)...<font color=red><b>po prostu</b></font> ulozenie sciezek jest gestsze niz na CDR(ktora mogla byc ostro porysowana a itak malo ktory naped jej nieodczytywal) i nawet najmniejsza ryska=pare sciezek...

Pozdro~~
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 19 gru 2007, 17:08

Ale na początku mu czytało Gothica, sam widziałem, jutro idę do niego, może wgram mu najnowsze sterowniki do jego nagrywarki, o ile są. Od razu przypuśćmy, że to nie pomoże, więc podawajcie następne rozwiązania :]
Ostatnio zmieniony 19 gru 2007, 17:09 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 20 gru 2007, 13:17

Spróbuj "naprawić" płytkę program Iso Buster.
<<

Kocyk

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Kocyk » 21 gru 2007, 21:45

ziemniak1600, nie gadaj głupot z dVD, mi czyta DVD bardziej porysowane niz cdeki. Widocznie masz stary/kiepski czytnik dvd. Sprawdzcie płytę w innym czytniku, jak nie bedzie działac to wysłać na gwarancje i jak kolega ma zainstalowanego Gothica 3 i chce pograć to może wgrać cracka "no dvd" albo najonowszy patch usuwa zabezpieczenia antypirackie i może nie bedzie chciało płyty
Intel Core duo E6550 (małpa) 2.33GHz | DDR2 Dual Channel 2 x 2 GB Geil Black Dragon | Asus 8800 GTS 320 MB | Creative Sound Blaster Audigy | Twardziel 520 GB | Asus P5LD2-SE

The gods made Heavy Metal and they saw that it was good