[Poradnik] Dodawanie piosenek do gier
Na początek kilka gier, ale wierzę, że także inni rozbudują ten temat, dodając własne sposoby do innych gier.
Test Drive Unlimited
Dwukrotnie klikamy na "Moje dokumenty" i szukamy folderu o nazwie "Test Drive Unlimited". Wchodzimy do niego, następnie otwieramy folder "savegame", a później folder z nazwą naszego profilu z gry. W tym ostatnim folderze tworzymy folder "Radio", a w nim tworzymy kolejny o dowolnej nazwie - będzie to nazwa radia, więc na przykład "PoP Radio". Do tego właśnie folderu wklejamy nasze utwory w formacie MP3. Uruchamiamy grę, ustawiamy stworzone radio i słuchamy ulubionej muzyki.
Grand Theft Auto III [GTA III] i Grand Theft Auto: Vice City [GTA: VC]
Radio, w którym możemy słuchać swoich piosenek nazywa się "MP3 Radio" (GTA III) lub "MP3 PLAYER" (GTA: VC). Aby dodać utwory do tego radia należy skopiować pliki do folderu "mp3". Znajduje sie on w folderze, w którym jest profil gracza.
Grand Theft Auto: San Andreas [GTA: SA]
Tu jest trochę inaczej, niż w dwóch poprzednich częściach. Należy wchodzić do następujących folderów: Moje dokumenty\GTA San Andreas User Files\User Tracks i wkleić swoje piosenki. Następnie należy uruchomić grę i wejść odpowiednio do: options/audio setup/user track options/ i ustawić play modena radio, automatic media scan na "on". Następnie należy kliknąć na: "scan user track" i poczekać chwilę na załadowanie się utworów. W grze wystarczy tylko wyszukać odpowiednie radio - cieszymy się ulubionymi piosenkami.
Również w grach Fifa Manager 08, GTR, GTR2, GTL. RACE 06 i 07, aby słuchać swoich piosenek, wystarczy usunąć pliki muzyczne zainstalowane z grą i dodać swoje.
Jeśli masz mało miejsca na dysku twardym, a chcesz mieć dużo muzyki w tworzonym radio, zamiast kopiować pliki, możesz tworzyć skróty - w większości przypadków ten sposób działa.
Oczywiście każdy może rozbudować temat - jeśli znalazłeś sposób na dodanie własnych "empetrójek" do gry, pisz! Może Twoja porada kogoś ucieszy.
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''