Re: Rozmowa na temat wiary, Kościoła, Boga

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj!
W tym dziale nie są zliczane posty!
brzmi trochę jakby Mojżesz pracował za pięć groszy.Capon pisze:nie Jezus rozstąpił może(czerwone) tylko Mojżesz teologu za 5groszy.
sam dwa posty wyżej napisałeś że to mozna czytać miesiącami, a nawet latami...Ant pisze:Czytałem na lekcji religii
A Twoja "Wypowiedź" jak Ty to ująłeś, obraża chrześcijan.Ant pisze:Ja się nienaśmiewam tylko wypowiadam się.
PS:Maciek pisze:- Nie obrażaj w jakikolwiek sposób innych Użytkowników Forum.
Maciek pisze:- Nieznajomość niniejszego Regulaminu nie zwalnia z jego przestrzegania!
To zaraz napiszesz że Aq też kogoś obraża?Capon pisze:A Twoja "Wypowiedź" jak Ty to ująłeś, obraża chrześcijan.
czytałeś regulamin forum ?
tam masz napisane że nie można obrażać innych...
To się nazywa post nie na temat...Ant pisze:To zaraz napiszesz że Aq też kogoś obraża?
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Takie jest moje prywatne zdanie - PRAWDA .rawicz pisze:[/size]co sądziecie o m zdaniu prawda czy fałszKod: Zaznacz cały
PAMIETAJCIE ! - TO NIE BOG STWORZYL CZLOWIEKA A CZLOWIEK BOGA
- Ale żadna ze stron nie niosła na "sztandarach" miłości,dobroci....etcAq pisze: Mówisz, że kościół zabijał a czy I i II wojna światowa też nie przynosiła wielu milionów strat. Ile to wojen było o władzę, wpływy.
- Nie widzisz różnicy między podawaniem faktów a wyżywaniem się - i już obrażasz - z frustracją to masz problem Ty - ja piszę prawie spod nazwiska nie spod maski , jestem wolnym i szczęśliwym człowiekiem a nie frustratem który aby coś napisac mósi maseczkę załozyc HA HA HAAq pisze: Wyżywanie się na Kościele, jest tylko kolejnym przejawem ogólnej frustracji i niepowodzeń własnego życia.
HA HA HA - jak się nie ma argumentów to "polityk" zawsze będzie zwalał na inną opcję - ale u mnie to nie przechodzi gdyż :Aq pisze:szczególnie lewackich kręgach mają za złe kościołowi, że ma taki wpływ na wyborców.
- HA HA HA - miał być w chmurach - "ciemny" naród poleciał do chmur - NIE MA - , miał być w niebie - "ciemny" Naród poleciał do nieba - NIE MA -, zaokrąglono i poruszono ziemię , zatrzymano słońce - co wiecej trzeba aby go znaleźć ? - to oczywisty sarkazm ale nie lubię aby polityczno-kościelny demagog oceniał moje życie !Aq pisze:Nikt również nie udowodnił, ze Boga nie ma.
HA HA HA
Szczytowy argument demagogów pro kościelnych - Po co udowadniać nie istnienie czegoś !
Co mi tu z prawem wyjeżdżasz !!! - Sam osobiście i spod nazwiska będę bronił do upadłego - prawa do wolności wyznania - ale każdego naAq pisze:Uczestniczenie w życiu kościoła jest przywilejem a nie przymusem.
RE - Mam gdzieś taki przywilej - którego jak nie będę przestrzegał to nie pochowają mnie na kościelnym >>> ( chowałem ojca , musiałem łapówki za wszystko dawać i nie wytrzymałem , wyszedłem żeby nie naubliżać - firma zapłaciła ale pryjęto chętnie )
1. Nie musisz chodzić do kościoła, nikt do tego nie zmusza.
RE - Nie dał by rady żaden demagog - myslę samodzielnie , kościół nie musi za mnie myśleć !
2. Nie musisz dawać na tacę będąc w kościele, nikt do tego nie zmusza.
RE - Trudno żebym dawał - na przykład na odszkodowania które mają uciszyć rodziny gwałconych dzieci !
3. Nie musisz dawać koperty przyjmując księdza.
RE - Ja nic nie muszę a na pewno nie będę utrzymywał demagogów !
4. Nabijanie bzdetami przez kościół jest niczym innym jak nauka Boga i jego syna, no chyba że bzdety to Pismo Święte.
RE - Jest pełne bzdetów i demagogii !!! - czytałem stary , nowy testament i powiem szczerze mniej bzdetów jest w Koranie .
5. Nie musisz żyć zgodnie z przykazaniami, Bóg dał nam wolną wole.
RE - Nikt mi nic nie dał ! jestem ateistą , fakt ale zapewniam że z zasadami za które nie muszę sie wstydzić jak kościół za swoje przekrety !
6. Nie neguj tego w co wierzą inni, bo może to dla nich ważne, nikt ci nie każe jeść szpinaku gdy go nie lubisz.
RE - Wjechałeś mi na rodzinę teraz beczysz - początek frustracji i brak arumentów i zaczynamy innymi się zasłaniać !
7. Nie bierz wszystkiego do siebie, co piszą inni na forum, niektóre stwierdzenia są ogólne i nie skierowane do konkretnej osoby.
RE - A więc ogólnie - rodzina katolicka mi nie pasuje choć nie mam nic do niej i życzę jej jak nalepiej ale rozmnażanie się w "rodzinie kazirodczej" kiedyś musi doprowadzić do skretynienia - to są fakty medyczne a ja krtynizmu boję się jak ognia !!! - sarkazm skierowany tylko w stronę demagoga to oczywiście za frustrata i wejście na moją rodzinę WARA CI DO NIEJ !!!