problem z nagrywarką DVD
mam problem, mianowicie nagrywarka DVD odtwarza mi tylko płyty CD ale DVD nie odtwarza
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
nie mam płyty czyszczącejGlobus23 pisze:Niezły model. Doinstaluj sobie sterowniki. Jeśli to nie zadziała to przeczyść napęd płytą czyszcząca.
nie umiem tego zrobić a pozatym boję się że coś zepsujeroma pisze:Wgraj bios znajdziesz go albo www.google.pl albo na stronie producenta
z tamtąd nie mogę pobrać bo serwer jest chyba zły, plik pobiera się z transferem 0.5 Kb/s a potem wystąpił bład i zatrzymało się pobieranie, jak dawałem wznów to i tak nie szło dalejGlobus23 pisze:Lub ewentualnie luknij tu:
http://drivers.softpedia....GSA-4167B.shtml
Więc sobie kup! Jeżeli instalacja firmaware nie pomoże i czyszczenie płyta czyszczacą to pozostaje only serwis.szpon pisze:nie mam płyty czyszczącej
ze strony producentaszpon pisze:ale chyba nie potrzebna mi jest płyta czyszcząca skoro płyty CD idealnie odtwarza
a co to jest to firmaware i skąd je pobrać ??
wpisz w google.plszpon pisze:nie znam strony producetna
a skądś indziej ??
I jaką mamy Ci udzielić odpowiedź? Czy masz gwarancję, że wychodząc z domu nie spadnie na Ciebie samolot/doniczka itp.itd.?szpon pisze:czy rzeczywiście mogę coś zepsuć
to niee jest to samo co BIOS nagrywarki więc mozesz być pewien że niee spiepszysz nic z BIOS'em najwyzej mozesz sprawic ze nagrywarka niee bedzie niczego czytac lub komputer niee bedziej jej wykrywał ;]szpon pisze:bios to główna częśc komputera (chyba) hehe
i jak coś tam uszkodze lub namieszam to będę miał bardzo nie przyjemnie, więc sami rozumiecie, chcem sprawę polepszyć a nie pogorszyć