problem z aplikacją exe

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

minas

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 14 gru 2006, 15:47

problem z aplikacją exe

Witam
Mam problem. Kiedy uruchamiam pewien plik *.exe to po chwili wyskakuje mi znana wszystkim ramka z komunikatem "Wystąpił problem z aplikacją exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." i z wyborem dwóch przycisków to kliknięcia wysyłaj/nie wysyłaj. Co mam zrobić aby aplikacja działała, jeśli wiem że u mojego kolegi ta sama aplikacja działa bez problemu?? Dodam że ma taki sam system operacyjny jak ja. Prosze o pomoc

<<

roma

Post autor: roma » 14 gru 2006, 16:00

Re: problem z aplikacją exe

Wyłącz raportowanie błędów,robisz to tak Mój Komputer---->prawym przyciskiem klikasz na właściwości---->zakładka zaawansowane na dole masz Raportowanie błędów klikasz na to i zaznaczasz Wyłacz raportowanie błędów i odznacz Powiadom mnie,jeżli wystąpią błędy krtyczne później ok zastosuj i jeszcze raz ok
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 14 gru 2006, 16:24

Może jakiś wirus, albo grzebałeś w opcjach danego programu, możliwe także że w rejestrze coś się pomieszało. Przeskanuj kompa, wyczyść jakimś programem w stylu jv16 Tools (pełna wersja w którymś Komputer Świecie) albo tu 30-dniowa

Kod: Zaznacz cały

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509
albo Tune Up

Kod: Zaznacz cały

http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/
<<

Chappy

Post autor: Chappy » 14 gru 2006, 18:07

roma, niewiem co to da :/
roma pisze:Wyłącz raportowanie błędów
przeczyść rejestr, usuń zbędne pliki, jeśli plik z netu spróbuj jeszcze raz ściągnąć jeśli z płyty może porysana albo źle wypalona.
<<

minas

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 14 gru 2006, 18:08

roma zrobiłem tak jak pisałeś, tylko ze aplikacja dalej sie wyłańcza tylko zę ta ramka nie wyskakuje już ;]