problem z pobieraniem

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 24 lut 2007, 09:56

problem z pobieraniem

witam, na początek przepraszam bo zakładając temat nie mam na myśli piractwa na tym forum, więc tak o:
jak zaczynam jakąś grę ściągać programem Utorrent 1.6.1 build 490 to nagle mam 100 % zużycie procesora, komputer tak zaczyna się wieszać że masakra, nie da się prawie nic robić
nie mogę żadnej gry pobierać :(
proszę o pomoc

nie będę zmieniał klienta sieci torrent więc proszę nie pisać postów typu zmień program do torrentów itd... - chyba że to będzie inna wersja utorrent to tak :P ale ja mam najnowszą wersję więc wątpie żeby inna wersja coś zdziałała
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, 09:59 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Piki

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Piki » 24 lut 2007, 15:43

Re: problem z pobieraniem

Gier nie ściąga się z torrentów tylko kupuje się w sklepie. Wtedy na 100% będzie działać i do tego komputer nie będzie się 'wieszał że masakra'.

I druga sprawa: skoro nie masz na myśli piractwa to jak nazwiesz ściąganie gier z internetu?
<<

gr5

Post autor: gr5 » 24 lut 2007, 16:12

Piki pisze:Gier nie ściąga się z torrentów tylko kupuje się w sklepie. Wtedy na 100% będzie działać i do tego komputer nie będzie się 'wieszał że masakra'.

I druga sprawa: skoro nie masz na myśli piractwa to jak nazwiesz ściąganie gier z internetu?
A może ściąga darmowe...?

Spróbuj inną wersje programu, najnowsza nie znaczy najlepsza :)
Przeinstaluj Utorrenta wraz z czyszczeniem rejestru, usuń katalog programu.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, 16:18 przez gr5, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

roma

Post autor: roma » 24 lut 2007, 16:49

Piki pisze:Gier nie ściąga się z torrentów tylko kupuje się w sklepie. Wtedy na 100% będzie działać i do tego komputer nie będzie się 'wieszał że masakra'.

sorry, że się wtrącam ale kolega Iwan też miał problem ze ściągniem i go nikt się nie czepiał a czepiliście się szpona kozła ofiarnego sobie znaleźliście?
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 24 lut 2007, 21:23

dziwne, właśnie pobieram grę z innej strony torrentowej i wszystko w porządku jest, czy to może zależeć od liczby i jakości trackerów ??
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, 21:24 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

mad_prince

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: mad_prince » 25 lut 2007, 08:13

prędkość zależy od ilości Peerów (pobierających) seedów (wysyłających) i leecherów (pijawek). im więcej seedów a mniej reszty (zwłaszcza leecherów nieudostępniających tylko pobierających) tym szybciej idzie :)

Kod: Zaznacz cały

<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
"ignorancja częściej jest przyczyną pewności siebie niż wiedza" - Darwin