Komp wolno chodzi, podejrzany proces (procesy)

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

stand_up

Post autor: stand_up » 14 mar 2007, 19:34

Komp wolno chodzi, podejrzany proces (procesy)

Mam problem. Od jakiegoś czasu komp mi wolno chodzi. Szczegóły na obrazku.

Obrazek

<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 14 mar 2007, 19:59

Re: Komp wolno chodzi, podejrzany proces (procesy)

1. Zainstaluj HijackThis
2. Otwórz go.
3. Wybierz z menu "Do a system scan and save a logfile".
4. Znajdź w okienku HijackThis nazwę tego procesu (prefix O23).
5. Kliknij "Fix checked".
6. Uruchom kompa ponownie.
7. Zrób jeszcze raz scana i podeślij mi loga sprzed usuwania tego procesu i po.
Semper in altum
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 14 mar 2007, 20:36

nmindexstoresvr.exe is part of Nero Scout that comes with Nero CD/DVD Burning 7.
Źródło - http://www.processlibrary.com/directory ... exstoresvr
Ostatnio zmieniony 14 mar 2007, 20:37 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 1 raz.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

stand_up

Post autor: stand_up » 24 mar 2007, 19:32

ten proces jest nawet jak mam wyłączonego nero. Zżera mi procka. Czy da się go jakoś zablokować żeby mi sie nie pojawiał :[
<<

roma

Post autor: roma » 24 mar 2007, 19:54

Może odnajdź ten plik w w folderze Windows jak tam go nie będzie to System32 i go usuń w trybie awaryjnym
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 24 mar 2007, 21:17

Program prawdopodobnie uruchamia się razem ze startem Windowsa, więc trzeba to wyłączyć. Można to zrobić na wiele sposobów:

1. START -> Uruchom... -> msconfig. Przejdź na zakładkę uruchamianie, znajdź na tej liście ten program i odznacz pole obok niego.
2. Uzywając aplikacji EasyCleaner - po uruchomieniu EasyCleaner-a kliknij ikonę Start, zaznacz i usuń wpis odpowiadający nazwie programu.
3. Używając TuneUp Utilities 2007 (polecam ten program, jest możliwość późniejszego przywrócenia startu danego programu na wypadek problemów) - po uruchomieniu programu wybierz TuneUp StartUp Manager i odznacz pole przy programie związanym z Ahead Nero (możesz się upewnić, że wyłączasz dobry program klikając PPM na jego opis i wybierając Proporties...

Jest jeszcze wiele sposobów na wyłączenie uruchamiania danych programów razem ze startem Windows, ale myślę, że te są jednymi z prostszych i szybszych :] .
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3