Automatyczne otwieranie płyty.

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

zioomus

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 22 mar 2007, 21:03

Automatyczne otwieranie płyty.

Chodzi mi o to jak włączyć te okienko co wyskakuje jak włożymy płyte (co z nią zrobić).

Prosze o pomoc.

<<

MarccinShaleck

Post autor: MarccinShaleck » 22 mar 2007, 21:09

Re: Automatyczne otwieranie płyty.

Zainstaluj darmowego autopatchera ( dostepny legalnie darmowy w sieciach torrent :ok: ) lub, jeśli dobrze pamiętam, Tweak XP też potrafi zatrzymaćte okienko i nawet, gdy włożysz płyte trzeba wcisnąć na ikonę cd-rom lub jesli to program bądź gra wymagająca rozruchu płyty, to wiadomo - klikamu ikonkę programy lub gry :)

Mozna równiez pogrzebać w rejestrze :hyhy:

Pozdrawiam
-Marcin Sz. :luka:
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 22 mar 2007, 21:12

Mój komputer -> kliknij PPM na dowolną stację płyt i wybierz Właściwości. Później przejdź na zakładkę Autoodtwarzanie. Jeżeli chcesz, aby przy każdej płycie (prócz tych z programami startowymi) pojawiał się monit, co Windows ma zrobić, zaznacz pole Monituj za każdym razem, aby wybrać akcję. Później w menu wyboru wyżej kliknij Obrazy, ponownie zaznacz Monituj..., później w menu wybierz Pliki wideo itd.

To miałeś na myśli?
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 21:14 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 1 raz.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 23 mar 2007, 15:34

tak o to mi chodziło....

Teraz następne pytanie:
Gdy wkładam płyte niewyświetla mi się że ona jest w napęcie:PISZE Stacja DVD-rom itp.
Jednak gdy klikne wchodze w płyte...

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

[ Dodano: Sro 02 Maj, 2007 09:45 ]
Od pewnego czasu mój Dvd-rom oraz moja nagrywarka Cd-rw jakoś dziwnie wariują :/ Gdy wkłądam płyte która ma auto start to nic i gdy wkładam normalną płyte z danymi to też nic... Wyskakiwanie tego okienka po włożeniu płyty mam włączone... Co Ciekawe dzieje się tak też z dyskiem DEAMONA gdy chce załadować jakiś obraz załadowuje go ale musze wejść do niego ręcznie... Prosze o pomoc!!