[ PROBLEM ] z zapisem na płytach DVD-RW
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Kiedy wypalam dane na płytach DVD wielokrotnego zapisu to przeważnie po jednym albo dwóch zapisach tej płyty nie da się zmazać bo jak chce ją zmazać to pisze że nie jest to płyta RW. Przy zapisie wybieram przeważnie format UDF a wypalam programem Nero. Czy ktoś może wie czemu te płyty tak robią. Wypalam przeważnie na dobrej jakości płytach więc to raczej nie od tego. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to proszę o pomoc i z góry dzięki.
Re: [ PROBLEM ] z zapisem na płytach DVD-RW
spróbuj formatować innym Programem np. Alcohol 120%
Próbowałem już wcześniej sformatować Alcoholem i niestety nic nie dało. Wszędzie pisze że to nie jest płyta RW.
rzepekpl, spróbuj z tym iść do jakiegoś kolegi jak dalej będzie to samo to idź do sklepu komputerowego i zapytaj, oni sie na tym znają
Próbowałeś zaznaczyc "Ignoruj błędny TOC" przy kasowaniu?rzepekpl pisze:wcześniej sformatować Alcoholem i niestety nic nie dało.
Niestety zaznaczenie tej opcji nic nie daje. Nadal pisze że płyta nie jest płytą RW, ale znalazłem już rozwiązanie jeżeli ktoś ma ten sa problem co ja to wystarczy ODZNACZYĆ opcje Ignoruj typ nośnika (ATIP) w programie Alcohol i już można kasować płyty.
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2007, 18:41 przez rzepekpl, łącznie zmieniany 1 raz.