[Szukam] Programu, do konwersji z .mpc i .rpc do mp3 lub Wav

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

MarccinShaleck

Post autor: MarccinShaleck » 3 maja 2007, 12:46

[Szukam] Programu, do konwersji z .mpc i .rpc do mp3 lub Wav

Tak jak w temacie :)
Proszę bardzo, bo potrzebny mi taki programik.
Pozdrawiam.
-Marcin :)

<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 3 maja 2007, 13:52

Re: [Szukam] Programu, do konwersji z .mpc i .rpc do mp3 lub Wav

Foobar2000 + LameMP3

Kod: Zaznacz cały

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=24&id=650

Kod: Zaznacz cały

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=36&id=661
Zainstaluj Foobar2000, a zawartość archiwum z LameMP3 wypakuj do dowolnego folderu. Następnie uruchom Foobar2000 i dodaj do jego listy odtwarzania pliki, które chcesz przekonwertować (nie jestem pewien, czy ten program obsługuje format *.rpc, ale *.mpc tak, gdyż konwertowałem pliki o takim rozszerzeniu u siebie), naciśnij CTRL + A, aby zaznaczyć wszystkie pliki, kliknij PPM i wybierz Convert -> Convert to... Później z listy w polu Encoding Preset wybierz MP3 (LAME) lub WAV i kliknij OK. Może się wyświetlić okno Transcode warning, wtedy kliknij Tak. Pojawi się okno, w którym należy wskazać plik lame.exe (jest on w folderze, gdzie wypakowałeś LameMP3), a w następnym oknie wybierz folder, gdzie zostaną umieszczone skonwertowane pliki. Rozpocznie się proces konwersji, a po jego ukończeniu możesz zamknąć foobar2000.

Możliwe, że jest łatwiejszy/szybszy sposób na konwersję tych plików, ja podałem ten, który sprawdziłem i u mnie się działał :] .
Ostatnio zmieniony 3 maja 2007, 13:53 przez Piotrek_L, łącznie zmieniany 1 raz.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

MarccinShaleck

Post autor: MarccinShaleck » 3 maja 2007, 15:37

Piotrek_L, Dzięki wielkie :) Bardzo pomogłeś:P PLUsik:P A masz może program do conwersji mp3/wma do CDA nie odwrotnie?
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 3 maja 2007, 15:50

Masz na myśli utworzenie ścieżek audio do płyty Audio-CD (np. do odtwarzania w radiach, wieżach itp.)? Jeżeli tak to w Nero Burning Rom wybierz opcję utworzenia płyty Audio CD, dodaj piosenki do kompilacji i wybierz Nagrywaj, Nero sam przekonwertuje pliki i nagra płytę Audio-CD.

Możliwe, że inne programy do nagrywania również działają na takiej zasadzie, jednak nie jestem tego pewien.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

MarccinShaleck

Post autor: MarccinShaleck » 3 maja 2007, 16:02

jeny, Stary ratujesz mi życie :D
Dzięki Tobie wielkie:)