problem z Windows vista - ograniczenia

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 22 maja 2007, 18:26

problem z Windows vista - ograniczenia

Witam mam taki problem z Windows Vista Ultimate PL - na każdym dysku nie mogę nic zapisać na wierzchu czyli, ani na C, D, E nie mogę zapisać pliku w tym miejscu że jak wejdę w dysk to żeby już był widoczny, wiecie o co chodzi na wierzchu dysku, muszę stworzyć nowy folder i dopiero mogę w tym folderze zapisać
jak chcę coś zapisać tak na wierzchu na dysku jakimś to wyskakuje ramka że mam ograniczenia, skonsultuj się z administratorem, jakieś dziwne, ja korzystam sam z komputera nie mam żadnego innego użytkownika, ja jestem głównym Adminem o co chodzi
pomóżcie
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, 18:46 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

dariusz

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: dariusz » 23 maja 2007, 20:11

Re: problem z Windows vista - ograniczenia

Ja dawno nie używałem Visty ale spróbuj może wgrać to:

Kod: Zaznacz cały

http://www.idg.pl/ftp/pc_14399/Autopatcher.Vista.Full.maj.2007.pl.html
Nvidia 9200 512 Mb, Intel Dual Core 2Ghz, Hdd 320 Gb, 4 Gb DDR 2 Ram.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 24 maja 2007, 07:22

Re: problem z Windows vista - ograniczenia

dzięki, jak wrócę ze szkoły to zobaczę

[ Dodano: Czw 24 Maj, 2007 17:33 ]
usunąłem windowsa viste bo prawie nic na nim nie chodziło tzn nie chodzi mi o sterowniki bo można je sobie znaleźć, ja znalazłem, ale nie działają inne programy np potrzebne do szkoły itd...
ale podawajcie jeszcze jakiś patche bo na pewno kiedyś wgram viste w przyszłości a jak wgram to nie chciał bym żeby ten problem dalej występował
dzięki dariusz za zapodanie, może będzie działał, na bank kiedyś go sprawdzę

A mam podobny problem na Windowsie XP, muszę wpisywać nazwę konta administrator żeby normalnie wszystko chodziło bo jak wejdę w swój zwykły użytkownik (nazywa się szpon :P ) to wtedy mam ograniczenia. Nie mam opcji, uruchom w start, nie ma wyłącz komputer i mam zablokowany dostęp do netu, i nie mogę wchodzić w nie które elementy na moim dysku bo pisze tak jak na viscie że ograniczenia, skontaktuj się z administratorem. Tak jak mówiłem ja jestem Adminem, ja sam używam kompa, nie dzielę z nikim innym
bardzo proszę o pomoc
Mam Windows XP professional service pack 2 PL
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 17:36 przez szpon, łącznie zmieniany 3 razy.