[Problem]Usunięcie punktów przywracania systemu

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Tom

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Tom » 2 lip 2007, 14:39

[Problem]Usunięcie punktów przywracania systemu

Mam problem z usunięciem punktów przywracania systemu.
Punkty usunąć się usuną, ale jak juz wyłącze i włacze system to wszystko tak zaczyna chodzić, że musowo formata zrobić :(
Nie powiem co i jak zaczynało szwankowac bo juz dosyć dawno usuwałem punkty przywracania (i oczywiście formata miałem)

Punkty usuwam przez kliknięcie PPM na dysku WŁAŚCIWOŚCI i OCZYSCZANIE DYSKU potem biorę zakładkę więcej i PRZYWRACANIE SYSTEMU, nie wiem może przez to, że tym sposobem tak robie to sie wszystko wali :(

Licze na szybką ODP
Z góry THX
Ostatnio zmieniony 2 lip 2007, 14:41 przez Tom, łącznie zmieniany 2 razy.

Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Piotrek_L

Wysoko zaawansowany

Post autor: Piotrek_L » 2 lip 2007, 15:19

Re: [Problem]Usunięcie punktów przywracania systemu

Jedyne, co mi na ten moment przychodzi do głowy, to zmiana sposobu usuwania punktów przywracania - poprzez wyłączenie i ponowne włączenie funkcji Przywracanie systemu (wówczas wszystkie wcześniej utworzone punkty przywracania są usuwane).

PPM na Moim komputerze -> Właściwości -> zakładka Przywracanie systemu -> zaznacz Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach -> OK. Aby włączyć ponownie funkcję PS zrób podobnie, jak poprzednio, z tym, że odznacz pole Wyłącz Przywracanie systemu na wszystkich dyskach.

Nie muszę chyba dodawać, że jeżeli skutki usuwania punktów Przywracania systemu są u Ciebie takie, jak opisujesz, to robisz to na własną odpowiedzialność :] . Swoją drogą ja mam na stałe wyłączone Przywracanie systemu (dla mnie jest ono zbędne) w opisany przeze mnie sposób i nie zauważyłem żadnych problemów z tym faktem związanych.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3
<<

Tom

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Tom » 2 lip 2007, 15:29

Re: [Problem]Usunięcie punktów przywracania systemu

Piotrek_L, dzięki!
Jak narazie system sie trzyma :)
Na starym sposobie problemy były już podczas uruchamiania systemu, więc jakaś poprawa na pewno jest!
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...