Witam. Ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł założenia strony mojej klasy. Jako hosting wybrałem yoyo.pl (jeżeli strona "wypali" to zmienię hosting na lepszy). W panelu użytkownika yoyo.pl wybrałem preinstalację Joomli w wersji
Joomla! 1.0.13 Stable [ Sunglow ] (jakiś czas temu była jeszcze możliwość preinstalacji Joomli w wersji 1.0.12, ale została ona usunięta), a następnie ją skonfigurowałem. Jednak po importowaniu bazy MySQL z localhosta na serwer yoyo.pl polskie znaki nie wyświetlały się poprawnie pomimo różnych zmian, jakie dokonywałem w opcjach phpmyadmin-a zaraz przed importem. Pomyślałem, że coś robię nie tak, więc usunąłem wszystkie pliki z serwera, wyczyściłem bazę MySQL, zainstalowałem ponownie Joomlę (w tej samej wersji co poprzednio) i wprowadziłem wszystkie dane od nowa (nie było ich na szczęście zbyt dużo). Problem jednak pojawił się ponownie w momencie instalacji komponentów ZoomGalery i Remository - w obu przypadkach gdy chcę np. skonfigurować dany komponent zamiast polskich znaków są różne "krzaczki":
Czy jest taka możliwość, aby polskie znaki były poprawnie wyświetlane i jak to zrobić? Jak importować poprawnie bazę MySQL?
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 08:44 przez
Piotrek_L, łącznie zmieniany 3 razy.
Intel Core 2 Duo E8400 (małpa) 3 GHZ, ASUS P5K/EPU, GIGABYTE GeForce 9600GT, 2x1GB RAM DDR2 PDP-PATRIOT, Seagate Barracuda 7200.11 320 GB SATA2, SoundBlaster Audigy 24-bit + Windows XP Home Edition SP3