[problem] błąd z gzmrotate.dll
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
Re: [problem] błąd z gzmrotate.dll
Wyczytałem na jednym Forum, że pomaga przeskanowanie komputera programem, który wykrywa spyware itp.
Przeskanuj komputer programem ad-aware, który możesz pobrać ze Strony Głównej Portalu.
Po instalacji koniecznie zaktualizuj program - jego skuteczność znacznie się wtedy zwiększy.
Przeskanuj komputer programem ad-aware, który możesz pobrać ze Strony Głównej Portalu.
Kod: Zaznacz cały
http://www.portal24h.pl/component/option,com_remository/Itemid,224/func,fileinfo/id,407/
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
zrób loga z HijackThis a póżniej jak będzie coś takiego to to zrób:
znalezone na dobreprogramy.pl
wpis
O4 - HKLM\..\Run: [hid_start] C:\WINDOWS\System32\Rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\gzmrotate.dll" DllVerify
usuń HijackThisem >> Fix checked
spróbuje ten sposób stachu. dam znać jaki będzie wynik. jak coś to będą plusy
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
1. Metoda prób i bledow bedzie tu pewnie jedynym pomocznym sposobemm, ale jest pracochlonna. Zakladam ze wiesz co to msconfig i wiesz jak sie tym poslugiwac.
A wiec w msconfig wylaczasz wszystko co masz na zakladce uruchamianie. Restartujesz kompa. Jezeli nie pojawia sie komunikat przy starcie windowsa to wiesz ze ktorys wpis powoduje blad, ale nie wiesz dokladnie ktory. Wiec teraz dobrze jest zastosowac prosty algorytm: dzielisz na pol wpisy i najpierw zaznaczasz polowe i robisz restart windows, jezeli blad sie pojawil na starcie to wiesz, ze jest w grupie ktora zaznaczyles, a jezeli sie nie pojawil to znaczy ze go nie ma - tylko jest w drugiej grupie, która dzielisz na pół... i dalszy tok postepowania jest już zrozumiały
2. Wykasuj wpisy w rejestrze z nazwa: "gzmrotate.dll" w galeziach
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\run
i/lub
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
3. Jezeli natomiast po odznaczeniu wszystkich uruchamiajacych sie programow blad nadal jest po starcie windowsa to znaczy ze ktoras z uslug uruchamiajacych sie na starcie powoduje blad. Niestety tu potrzebowalbys wiedzy na temat uslug i obeznania z uslugami
A wiec w msconfig wylaczasz wszystko co masz na zakladce uruchamianie. Restartujesz kompa. Jezeli nie pojawia sie komunikat przy starcie windowsa to wiesz ze ktorys wpis powoduje blad, ale nie wiesz dokladnie ktory. Wiec teraz dobrze jest zastosowac prosty algorytm: dzielisz na pol wpisy i najpierw zaznaczasz polowe i robisz restart windows, jezeli blad sie pojawil na starcie to wiesz, ze jest w grupie ktora zaznaczyles, a jezeli sie nie pojawil to znaczy ze go nie ma - tylko jest w drugiej grupie, która dzielisz na pół... i dalszy tok postepowania jest już zrozumiały
2. Wykasuj wpisy w rejestrze z nazwa: "gzmrotate.dll" w galeziach
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\run
i/lub
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
3. Jezeli natomiast po odznaczeniu wszystkich uruchamiajacych sie programow blad nadal jest po starcie windowsa to znaczy ze ktoras z uslug uruchamiajacych sie na starcie powoduje blad. Niestety tu potrzebowalbys wiedzy na temat uslug i obeznania z uslugami
Ostatnio zmieniony 30 sty 2008, 23:59 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
stachu dzięki za pomoc. twój sposób okazał się najlepszy i wszystko działa, thx
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...