Windows Vista Service Pack 1 *oficjalnie*

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 2 mar 2008, 08:22

Windows Vista Service Pack 1 *oficjalnie*

Pakiet zawierający najnowsze łaty, usprawnienia i modyfikacje systemu operacyjnego Windows Vista. Program dostępny jest w wersji Release to Manufacture, co oznacza, że jest to wersja finalna wypuszczona do producentów sprzętu. Program zawiera wcześniejsze zestawy uaktualnień, które użytkownicy mogą pobierać za pomocą mechanizmu Windows Update. Ponadto w zestawie znalazło się kilka nowych funkcjonalności.

Wersja 32bit (x86) - 544 MB
Wersja 64bit (x64) - 873 MB

36 języków, w tym polski.

EDIT:

Aktualizacja jest już na serwerach Microsoftu od 15 kwietnia 2008.

Wersja 32bit (x86) - 544 MB
Wersja 64bit (x64) - 873 MB

Enjoy.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 19:36 przez Delacroix, łącznie zmieniany 3 razy.

Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

szpon

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 3 mar 2008, 15:00

Re: Windows Vista Service Pack 1 *oficjalnie*

Za tydzień będę instalował Viste z zintegrowanym SP1
Ostrzegam, że na SP1 niektóre programy nie będą działać, MS napisał jakie, ale zapewne wyjdą albo wyszły już ich nowe wersje które działają.
Osoby chcące zainstalować SP1 na pirackiej Viscie, nie radzę, bo SP1 usuwa cracka itp. i powoduje, że 30 dni pozostało do końca aktywacji. Oczywiście problem ten już hakerzy rozwiązali, ale ja nic więcej o tym nie powiem.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2008, 16:14 przez szpon, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 3 mar 2008, 17:13

Re: Windows Vista Service Pack 1 *oficjalnie*

Akurat mimo iż mam licencję na vistę, użyłem cracka na świeżej instalacji wersji z SP1. Działa. I rzeczywiście przyrost wydajności jest - według mnie - ogromny. Ostatnio testowałem pierwotną wersję Visty i nawet interfejs podstawowy źle mi chodził, a teraz nie śmie mulić nawet pomimo włączonego Aero. Zmiana kernela na ten z Windows Server 2008 służy temu systemowi.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2008, 17:16 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.