[Problem] Sterowniki do karty dźwiękowej - brak dźwięku

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 7 mar 2008, 15:24

[Problem] Sterowniki do karty dźwiękowej - brak dźwięku

Dwa dni temu postanowiłem stworzyć wideo-recenzje gry komputerowej. Zaznaczyłem w frapsie nagrywanie dźwięku (UWAGA!!! To nie była wersja demo) i uruchomiłem grę. Półtora godziny zbierałem materiały, ale niestety potem (przy odtwarzaniu filmów) okazało się że dźwięk nie został nagrany. Postanowiłem więc sprawdzić na Movie Markerze (nagrywa dźwięki z systemu). Również spotkało mnie rozczarowanie. Sprawdzałem czy w opcjach dźwięku jest włączone nagrywanie i wiele innych rzeczy. Ale nic. Więc postanowiłem zaktualizować sterowniki mojej karty dźwiękowej (Soundmax Integrated Digital HD Audio)... zacząłem od odinstalowania poprzednich sterowników. Ściągnąłem nowe:

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/97738551/WDM_3663.zip.html
ale pod koniec instalacji wyskakuje mi błąd: Obrazek
Więc proszę was o pomoc. Co mam zrobić w tej sytuacji?
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 16:12 przez Dawid KARMEL, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 7 mar 2008, 17:51

Re: [Problem] Sterowniki do karty dźwiękowej - brak dźwięku

stachu pisze:Nie jestem pewny ale chyba musisz zrobić formazta
Obawiam się że rzeczywiście będę musiał tak zrobić... Boję się czyścić rejestr, bo ostatnio doprowadziło to do kilku problemów. Chyba że spróbuję jakimś innym programem...
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 17:51 przez Dawid KARMEL, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 7 mar 2008, 17:52

spróbuj którymś z tych :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1125&CCleaner+2.05.555

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=177&RegCleaner+4.3.0.780
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 7 mar 2008, 17:53

Mi się wydaje, że powinieneś poszukać innej wersji sterowników. Na komunikacie wyraźnie jest napisane, że nie znaleziono sterowników, a sam program instalacyjny, to nie stery. Poszukaj i sprawdź inne.
Semper in altum
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 7 mar 2008, 17:56

Hmmm.... jeśli bartek ma racje to spróbuj te: (zanlezione na dobreprogramy.pl) :

http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/ad1988/AD1988BBlackHawk_V6100126280JVBWHQL.zip
lub poszukaj tu :

http://www.softwarepatch.pl/szukaj/wyniki.html
Obrazek
<<

MamPytanie

Post autor: MamPytanie » 7 mar 2008, 19:26

Może spróbuj wejść w menadżera urządzeń i tam zrobić aktuzalizacji sterów do karty dzwiękowej.Automatycznie Ci pobierze sterowniki do Twojej karty.
Ps sam kiedyś chyba miałem taki problem i chyba miałem wtedy jakiegoś wirusa i cofnołem windowsa o pare dni wcześniej i już było wszystk ok ;)
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 7 mar 2008, 20:10

MamPytanie pisze:Może spróbuj wejść w menadżera urządzeń i tam zrobić aktuzalizacji sterów do karty dzwiękowej.Automatycznie Ci pobierze sterowniki do Twojej karty.
Ps sam kiedyś chyba miałem taki problem i chyba miałem wtedy jakiegoś wirusa i cofnołem windowsa o pare dni wcześniej i już było wszystk ok ;)
Co ciekawe pare minut wcześniej (przed wykasowaniem sterowników) wykasowałem program więc utworzył się punkt przywracania systemu. Ale skorzystanie z niego nie pomogło. A w menadżerze urządzeń niczego nie dokonam bo <font color=red><b>w ogóle</b></font> (już, wcześniej wykrywało) jej nie "widać"...
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 20:56 przez Dawid KARMEL, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 7 mar 2008, 21:44

Everest->rozpoznanie kartyy dzwiekowej>skok na strone producenta>pobranie sterownikow>przeczytanie dolaczonej instrukcji>instalacja driverów>Cieszeniem sie dźwiekiem w AIMP'ie

Proponuje tez przeprosić się ze słownikiem angielskiego i tłumaczyć sobie komunikaty, których się nie rozumie
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 21:53 przez Maciek, łącznie zmieniany 2 razy.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Dawid KARMEL

Post autor: Dawid KARMEL » 7 mar 2008, 21:56

Maciek pisze:Proponuje tez przeprosić się ze słownikiem angielskiego i tłumaczyć sobie komunikaty, których się nie rozumie
Hej Maciek! Ja rozumiem co tam jest napisane (albo przynajmniej mi się wydaje). Oczywiście że zresetowałem komputer, ale to nic nie dało...
A co do błędu.. oto moje tłumaczenie:
"Sterowniki nie zostały znalezione, uruchom ponownie komputer i włącz ten instalator ponownie" Nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem... chodzę do szóstej klasy :D
P.S 108 post! Ci co oglądali zagubionych będą wiedzieć o co chodzi... 4 8 15 16 23 42 ;>
OK, ściągnąłem ten program, i "skoczyłem" do strony producenta... potem przeniosłem się na stronę karty, a potem na stronę intela (uh... czyli jednak trochę tego angielskiego umiem :D ) i pobrałem sterowniki. Ale błąd nadal się pojawia. Muszę odkurzyć biurko, i znaleźć płytę z sterownikami do płyty głównej. Ale format bede musiał wykonać, mimo wszystko...
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, 22:38 przez Dawid KARMEL, łącznie zmieniany 5 razy.