[szukam] program do dzielenia filmów
Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.
• Strona 1 z 1
a mianowicie jakiś dobry program do cięcia filmów i wycinania z niego jakiś fragmentów. próbowałem już virtual dub'em ale nie mogłem albo nie umiałem poprawnie go skonfigurować. tworzył mi plik 2 min filmu= 2 GB na dysku nie wiem jak zrobić inaczej i w miarę bez straty jakości na wyciętym kawałku filmu. proszę o pomoc. najlepiej jakby był opis jak poprawnie dany program skonfigurować lub link do tego typu strony.
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
Re: [szukam] program do dzielenia filmów
Jak masz VirtualDuba nic wiecej nie potrzebujesz... oprócz poczytania jakiegokolwiek poradnika/pomocy do niego. Od wyboru do koloru jak ładnie zapytasz Pana Google.
W VirtualDubie jezeli chcesz tylko powycinac fragmenty filmu musisz ustawic Video>direct stream copy. Dzieki temu bardzo skomplikowanemu procesowi konfiguracyjnemu Virtualdub nie bedzie ponownie rekompresowywal i kompresowal filmu, nie tknie go. (podobne ustawienia do sciezki audio)
W VirtualDubie jezeli chcesz tylko powycinac fragmenty filmu musisz ustawic Video>direct stream copy. Dzieki temu bardzo skomplikowanemu procesowi konfiguracyjnemu Virtualdub nie bedzie ponownie rekompresowywal i kompresowal filmu, nie tknie go. (podobne ustawienia do sciezki audio)
Re: [szukam] program do dzielenia filmów
dzięki Maciek. wszystko gra. teraz jest normalna wielkość po podziale. temat zamknięty
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...